Igår var det äntligen dags för den dag och kväll som så många hade längtat efter – Hjältarnas återkomst.

Dagen började med pressträff och mingel. Där berättade bland annat Thomas “Bulan” Berglund, Micke Lindholm och Lars “Osten” Bergström om hur det egentligen var att spela i och träna respektive lag. Det fanns även möjlighet att träffa spelarna, ta bilder och få autografer.

Framtidens stjärnor spelade sedan en knattematch i Björknäshallen och strax innan nedsläpp hyllades Boden Hockeys damlag. Johanna Fällman och Emma Nordin överlämnade en Luleå Hockey-tröja till publikens jubel.

Klockan 15.30 var det dags för nedsläpp, efter line up och hyllningar av alla spelare, samt nationalsång. Ulf “Sasse” Sandström kom in på isen, till den varmaste och mest hjärtliga stående ovation vi har sett (och hört) i Björknäshallen, och släppte sedan pucken.

Spelet var igång. Det var lite ringrostigt på sina håll i den första perioden. Men vilken show det var! Det första målet kom tiden 11.32, signerat Thomas “Bulan” Berglund, assisterad av Robert “Nobbe” Nordberg och Johan Rosén. Innan perioden var slut hade Bodens IK kvitterat till 1-1 genom Joakim Gunler, assisterad av Micke Lindholm och Jonas Hedberg och precis som förr i tiden kom BIK-läktarflaggan ner över Bajo-läktaren.

I första periodpausen var det dags för Skills Competition mellan Boden Hockey och Luleå Hockey. Grenarna var teknikbana, prickskytte och straffar. Bodens Tommy Wargh, Per Savilahti-Nagander och Christian Nyman ställdes mot Luleås Robin Kovacs, Noel Gunler och Isac Brännström. Det var jämnt, men till slut var det Boden Hockey som gick segrande ur striden när Christian Nyman satte den sista straffen mycket läckert!

Den andra perioden kom igång och hjältarna drog upp både fart och passningsspel. Första målet kom redan efter en minut, efter ett skott av Stefan “Skuggan” Nilsson, assisterad av Johan Strömwall. Strömwall var även inblandad i 1-3-målet, där han och Roger Åkerström spelade fram till Joakim Backlund som klippte till.

I den andra periodpausen bjöds vi på musikunderhållning. Peter Karlsson spelade tre av hans hockeylåtar – Heja Heja Boden, Muskler av stål och Den glider in.

Vi fick se fenomenala räddningar från målvakterna matchen igenom, några snygga dragningar och massvis med härliga vinnarskallar.

Erik Granqvist var, så att säga, där även fast han inte var där och vaktade båsdörren på ett fenomenalt sätt.

I den tredje och sista perioden utökade Luleå Hockey ledningen till 1-4 när Thomas “Bulan” Berglund snyggt la in pucken, assisterad av Petter Lasu Nilsson och Robert “Nobbe” Nordberg. Med drygt 6 minuter kvar att spela reducerade Bodens IK genom Henrik Arenbro, assisterad av Bert-Olav “B-O” Karlsson och Joakim Gunler. Det blev nerv i matchen och även på läktaren blev det nostalgiska känslor och vilt påhejande. Boden valde att ta ut målvakten för att satsa på ytterligare en reducering. Då avgör Luleå Hockeys Jakob Gunler i tom kasse, utan assist, och slutresultatet skrevs till 2-5.

Det var många glada miner, såväl bland de 2135 personerna på läktarna som på planen och i båsen.

Som sagt skrevs slutresultatet till 2-5, men ännu var dagen inte slut, den hade ju precis bara börjat. På kvällen var det bankett och bar på Bodensia. Där fortsatte de glada minerna och det blev en riktigt trevlig hockeyfest för spelare, ledare, sponsorer och supportrar.

Boden Hockey vill rikta ett stort tack till alla som var med och tog del av den här hockeyfesten och gjorde det möjligt. Spelare, ledare av alla dess slag, funktionärer, sponsorer, Bodens Kommun, publik och Luleå Hockey.

Stort tack för en oförglömlig dag och kväll!