Sur förlust mot effektivare Väsby

Under gårdagen spelade vi mot IF Vallentuna BK och tog där vår tredje raka seger. Ikväll väntade ett tuffare motstånd i Väsby IK HK som kom till Björknäshallen, också de med seger under gårdagen mot Kiruna IF.

Första perioden startade i ett betydligt högre tempo jämfört med gårdagen, men det var Väsby som kom ut starkast och satte press på oss direkt från start. Ca 2 minuter in drog vi också på oss en utvisning, men dödade det numerära underläget på ett riktigt bra sätt.

Efter utvisningen var det vi som tog över taktpinnen och satte press på Väsby som inte riktigt hängde med i vårt tempo i ett par minuter. Detta uppskattades av publiken och vi var nära att ta ledningen ett par gånger. Desto längre perioden gick blev matchen dock jämnare och Väsby var snabb på sina kontringar.

15:44 in i perioden tog de också ledningen med 0-1 efter lite av en felstuds i vår defensiva zon. Väsbys mål verkade dock inte påverka våra grabbar som fortsatte sätta press och spela med ett högt tempo för att försöka få in kvitteringen.

Med ca 1,5 minut kvar av perioden fick vi också chans i vårt första numerära överläge, men pucken ville tyvärr inte leta sig in. 0-1 var resultatet efter den första perioden och vad som helst kunde i princip hända i de två kommande perioderna.

#80 Henri Tamminen stod för fullt ös under matchen och hade bland annat två ramträffar. Foto: Mats Engfors/Fotographic.

Den andra perioden öppnade vi starkast och satte press mot Väsbys mål direkt, dock utan någon utdelning. Ca 3 minuter in drog vi på oss en utvisning som vi klarade av lätt. Vi fortsatte att pressa bak Väsby som dock försvarade sig väl, och hade fortsatt vassa kontringar och farliga anfall.

Efter 10:09 ökade de också på sin ledning till 0-2. Surt var det, då det fina spelet från vår sida inte ville ge någon utdelning. Väsby är ett målfarligt lag, och de märktes då de lyckades peta in sina puckar när de väl fick läge.

Våra grabbar fortsatte dock att visa en väldigt god krigaranda och radade upp farliga målchanser desto längre perioden gick. Den närmaste målchansen hade Henri Tamminen som prickade ribban klockrent efter en snabb uppåkning från mittzon. Pucken ville dock verkligen inte trilla in, och resultatet efter den andra perioden skrevs till 0-2.

När pucken släpptes i den sista perioden tog vi återigen kommandot från start likt som i den andra perioden. Vi fick tidigt ett numerärt överläge och det var då den stora chansen att få in en reducering kom. Men idag var en sådan här dag då pucken inte gick vår väg.

Grabbarna slet och krigade och ägde spelet perioden igenom. Väsby spelade dock ett bra försvarsspel framför sitt eget mål, och Linus Ryttar i mål stod för en solid insats perioden igenom.

I slutet av perioden tog vi timeout och tog ut målvakten för 6 mot 5 spel, i desperat behov av en reducering. Men idag ville det sig bara inte, och när ljudsignalen ljöd i hallen var resultatet fortsatt 0-2.

Dagens matchsponsor Handelsbanken delade ut pris till bästa spelare i båda lagen – Bodens #80 Henri Tamminen och Väsbys #33 Linus Ryttar. Foto: Christer Hägglund.

Vi har spelat extremt många matcher på kort tid. Nu väntar vila, i alla fall från matchandet i veckan, innan vi beger oss till Borlänge och Lindesberg nästa helg.

Boden Hockey – Väsby IK HK, 0-2
(0-1, 0-1, 0-0)