Straffseger mot Väsby IK HK!

Match 1 av 2 denna bortahelg spelades mot Väsby IK HK i Vilundahallen. Senast lagen möttes var det Boden som gick segrande ur bataljen med 4-2 inför 1422 personer på läktaren.

Boden tog ledningen tiden 12.46 i powerplay, när Viktor Sandberg först tar in pucken i offensiv zon, spelar till Sebastian Harila som drar på sig två försvarande gubbar och lägger snyggt över pucken till Per Ledin som finns vid den högra stolpen och ser till att den hamnar bakom Linus Ryttar i Väsbykassen. Vi hade alltså ställningen 1-0 till bortalaget på resultattavlan, något som stod sig perioden ut.

Vid ungefär samma tid spelad av den andra perioden, 12.17, är det mål igen! Denna gång i spel 4 mot 4, när Viktor Sandberg först vinner tekningen i offensiv zon, Tommy Wargh ser sedan till att pucken återigen hamnar hos Sandberg som klipper till och ställningen 0-2 var ett faktum.

I tredje perioden böljade spelet en aning fram och tillbaka, men tiden 07.21 i den tredje perioden avlossar assisterande kaptenen Anton Barsk iväg ett skott. Framför mål finns kaptenen Petter Sundqvist som snyggt styr in pucken till ställningen 0-3.

Boden råkar sedan ut för en utvisning som Väsby nyttjar direkt. De vinner tekningen och Fredrik Falk direktskjuter in 1-3. Med 5 och en halv minut kvar är även Manfred Ehlers framme och sätter pucken till ställningen 2-3. Hemmalaget får vind i seglen och med 2 minuter kvar av ordinarie speltid lyckas Väsbys Fredrik Falk även sätta kvitteringspucken.

I övertidsperioden hade Boden de flesta och bästa lägena, men matchen går till straffar. I straffläggningen sätter Tommy Wargh och Jesper Ylivainio sina straffar, samtidigt som Oskar Sehlstedt står för några riktigt vassa räddningar, och Boden tog återigen en seger!

Nu laddar vi om för morgondagens match mot Enköpings SK HK.
Har du inte möjlighet att vara på plats så ses matchen bäst på Strajk Alley, kl 16.00.

Väsby IK HK – Bodens HF 3-4
(0-1, 0-1, 3-1, 0-0, 0-1)

Målskyttar Boden Hockey: Per Ledin, Viktor Sandberg, Petter Sundqvist, Jesper Ylivainio
Målskyttar Väsby IK HK: Fredrik Falk x2, Manfred Ehlers
Skott: 26-40 (10-11, 5-10, 8-11, 3-7, 0-1)
Utvisningar Bodens HF: 7×2 VIK HK: 7×2
Domare: Mikko Taskinen
Publik: 624 personer