Storseger i helgens första match

Hemmalaget Örnsköldsvik börjar matchen piggt och är också de som tar ledningen tiden 11.04 i powerplay. Vi har också några bra lägen i den första perioden, bland annat när Christian Nyman frispelar Johan Höglund, men Rönning i hemmakassen är bra med där. Perioden slutar 1-0 till hemmalaget.

I den andra perioden chockstartar vi. Först rundar Anton Tano fräckt kassen och ser till att det blir 1-1 på resultattavlan. Sedan får vi lira powerplay och då klipper Antti Kauppila till efter ett fint pass av Sebastian Harila. Efter knappt 2 minuter i den andra perioden hade vi alltså vänt till 1-2.

När halva perioden har gått får vi återigen spela 5 mot 4 och då sitter även 1-3, denna gång genom skott av Jake Bolton med bra skymning framför kassen. Vi fortsätter att gasa på och gör även 1-4 och 1-5 i perioden, innan Örnsköldsvik slutligen kryper närmare till 2-5 innan Hesa Fredrik ljöd för periodpaus.

I den tredje perioden är det först Örnsköldsvik som gör 3-5, men närmare än så kom de aldrig. 2 minuter senare står nämligen Pontus Johansson för en läcker aktion och lurar både en och två hemmaspelare innan han kyligt lägger in pucken med backhand bakom Viktor Nyman som nu hade blivit inbytt i hemmamålet.

Tiden 8.51 gör vi återigen ett powerplaymål när Felix Dahlroth skjuter med bra skymning. Det dröjer sedan bara 27 sekunder så gör vi även 3-8 när Dageryd skjuter och Nyman och Harila krigar in returen. Innan matchen är slut gör vi även 3-9 i en situation där Jadon Joseph, Antti Kauppila och Fredrik Bergdahl kommer 3 mot 1 och Joseph är den som fastställer slutresultatet.

Nu laddar vi om för ett toppmöte imorgon när vi gästar Teg SK Hockey med nedsläpp kl 16.00.

Örnsköldsvik HF – Boden Hockey 3-9
(1-0, 1-5, 1-4)
1-0 11.04 Alexander Naskov (Nicklas Nordenberg, Simon Engström) PP1
1-1 21.02 Anton Tano (Marcus Sandström, Fredrik Bergdahl)
1-2 21.51 Antti Kauppila (Sebastian Harila, Viktor Sandberg) PP1
1-3 32.24 Jake Bolton (Viktor Sandberg, Antti Kauppila) PP1
1-4 35.24 Antti Kauppila (Sebastian Kauppila, Johan Höglund)
1-5 36.23 Sebastian Kaijser (Felix Dahlroth, Kristoff Kontos)