Storseger mot Clemensnäs

Det var inget snack om saken, Boden Hockey körde över Clemensnäs på hemmais.

Boden Hockey spelade den sista hemmamatchen i grundserien mot Clemensnäs HC.

Gästerna från Västerbotten var väldigt skadedrabbat och hade hela nio ordinarie spelare borta i denna match.

Med dessa förutsättningar var det helt programenligt Boden som tog kommandot direkt från nedsläpp och ägde pucken i stora delar av den första perioden. Nils Thomasson inledde målskyttet för hemmalaget efter bra precis halva den första perioden. Med ett tjusigt slagskott från Thomasson lyckades pucken hitta nätet trots att Clemensnäsmålvakten Max Nilsson var på pucken.

Perioden slutade med en uddamålsledning för Boden Hockey.

I den andra perioden blev det lite av kattens lek med råttan. Hemmalaget var större, tyngre och starkare i precis alla moment, Clemensnäs kunde inte göra annat än lyfta på hatten och tacka för lektionen. Det hela började med att Alexander Wallin elegant kunde bryta ett uppspel och verkligen jobba in 2–0 målet. Jens Andersson kunde sedan knappt fyra minuter senare öka på till 3–0 och det var den berömda spiken i kistan.

När sedan Emil Lindblom och Andreas Nilsson lekte Sovjetunionen i och med deras patenterade klapp–klapp mål var det kvällens absoluta höjdpunkt.

Boden Hockey kunde gå till pausvila med en kassaskåpssäker 4–0 ledning och skottstatistiken för de första två perioderna var hela 30–6 (11–3, 19–3).

I den sista perioden var det inte många som förväntade sig någon större gastkramning direkt.

Hemmalaget var så otroligt mycket bättre än Clemensnäs denna afton och som gästernas tränare sade innan match “Boden är ett klart bättre hockeylag än vad vi är”.

Visst var det så…

Hemmalaget ökade på till både 5–0 och 6–0 genom mål av tvåmålsskytten Nils Thomasson och Jesper Ylivainio innan gästande Clemensnäs fick ett tröstmål i powerplay.

Segersiffrorna för Boden Hockeys del blev 8–2 efter att först Emil Lindblom kunde göra sitt andra mål för kvällen och sedan även Christian Nyman i spel fem mot tre. Att sedan Clemensnäs kunde göra sitt andra mål för kvällen i boxplay var av mindre vikt.

Alexander Wallin, Nils Thomasson och Max Kardevall var tre av Bodenspelarna som verkligen ska nämnas efter denna match.