Stark tredjeperiod gav Bodenseger

Ikväll spelades säsongens första match mellan Boden Hockey och Piteå HC

Matchen drog igång med ett högt tempo redan från start. Det var vi som tog ledningen när matchen var 2 minuter och 37 sekunder ung. Jake Bolton skrevs in i målprotokollet för första gången den här säsongen, men garanterat inte den sista, när han visade upp vilket enormt tryck han har i bössan.

Matchens första powerplay tillföll Piteå, där de skulle få chansen att spela en man mer i 2+2 minuter, men det blev bara i 3 minuter och 10 sekunder, för med 50 sekunder kvar på Bodenutvisningen drog de på sig en utvisning i offensiv zon. Även vi fick spela powerplay lite senare i perioden och var nära att näta i en situation där vi var så heta framför kassen att domare Hedberg var tvungen att signalera för bortdömt mål. 1-0 stod sig alltså perioden ut. En period som kan sammanfattas med mycket vilja och krig, men kanske inte så mycket skönspel.

I den andra periodens inledning var det mest Boden, tiden 08.29 kommer då kvitteringspucken lite från ingenstans, när Magnus Isaksson lägger pucken i nät. Drygt en minut senare gör de även 1-2, efter en styrning på vad som såg ut som klubbskaftet på bortalagets William Edholm. Den andra halvan av den andra perioden får tillskrivas Piteå, där de efter sina mål spelade med mer energi än tidigare.

I den tredje perioden kommer vi ut och visar direkt att 1-2 på resultattavlan var ingenting vi var nöjda med. 2-2 kommer tiden 03.05 när Anton Tano snurrar bakom mål, lägger in den på mål där Jadon Joseph fanns och sköt in kvitteringsmålet. Tiden 07.30 ser Antti Kauppila till att vi är förarsätet igen när han bombar in 3-2 från offensiv blålinje med rejält med trafik framför kassen.

Drygt en minut senare är snabbskrinnaren Anton Tano framme, siktar och skjuter, ett välplacerat skott som John Westermark i bortakassen får se sig besegrad av. 4-2 på resultattavlan och Piteå tar time out, något som inte ändrar matchbilden. Vi fortsätter smälla på och kontrollerar tillställningen. Piteå ville kanske ta ut målvakten i slutskedet av matchen, men vi gav dem aldrig riktigt chansen att etablera något vidare spel.

Nu spelas nästa match på torsdag 1 oktober kl 19.00 när SK Lejon kommer till Björknäshallen.

Boden Hockey – Piteå HC 4-2
(1-0, 0-2, 3-0)
1-0 02.17 Jake Bolton (Felix Dahlroth, Viktor Sandberg)
1-1 28.29 Magnus Isaksson (Emil Wrenman)
1-2 29.49 William Edholm (Emil Wikström, Marcus Collin)
2-2 43.05 Jadon Joseph (Anton Tano, Marcus Sandström)
3-2 47.30 Antti Kauppila (Sebastian Harila, Viktor Sandberg)
4-2 48.50 Anton Tano (Marcus Sandström)