Stark förstaperiod bäddade för seger

Idag hade vi begett oss till Kiruna för att möta Kiruna AIF

AIF startade piggt och fick också tidigt spela powerplay. Vi klarade av det numerära underläget och när vi var fulltaliga var det sedan Boden för hela slanten resten av perioden. Ettan kom, tvåan kom, trean kom och även fyran kom så småningom.

0-1 stod Fredrik Granberg för mycket läckert när han gled förbi på kanten och dammade upp pucken i bortre krysset.
0-2 kom endast 15 sekunder senare när samma Granberg sköt och Linus Hedman styrde.
0-3 blev till när Joel Wahlgren stressade AIFs uppspel, vann tillbaka pucken och satte igång ett anfall där slutligen Kevin Arvidsson sköt och Joel styrde.
0-4 bombade Linus Hedman in med en minut kvar av perioden.

I början på den andra perioden var det många utvisningar. Först fick vi besöka botbänken och 5 mot 4-spel väntade för AIF. Då fick de också besöka botbänken. 4 mot 4 alltså. Men några sekunder senare åkte vi ut för en hög klubba och istället blev det 4 mot 3-spel för Kiruna AIF. Svängigt, ryckigt, men inga mål förrän lite senare i spel 5 mot 5 när Simon Andersson utökade till 0-5.

Kiruna AIF fick besöka botbänken direkt efter målet. Vi hade bland annat en ramträff i det powerplayspelet, men istället var det AIF som reducerade när Oskar Fredriksson kom direkt från utvisningsbåset till ett friläge.

Känslor blev det även i slutskedet av perioden, vilket fortsatte in i den tredje perioden och även denna period präglades av utvisningar och spel i special teams. AIF gjorde 3-5 i spel 5 mot 3 för deras del och det blev lite nerv i matchen med ca 2 minuter och 50 sekunder kvar på klockan. 4 mot 5 väntade och sedan 4 mot 6 då AIF plockade ut målvakten. Då satte Andreas Nilsson 3-6 i tom kasse vilket stod sig matchen ut.

Kiruna AIF – Boden Hockey, 3-6
(0-4, 2-1, 1-1)
0-1 08:09 Fredrik Granberg (Nils Thomasson, Joel Wahlgren)
0-2 08:24 Linus Hedman (Fredrik Granberg, Nils Thomasson)
0-3 13:59 Joel Wahlgren (Kevin Arvidsson, Felix Dahlroth)
0-4 19:00 Linus Hedman (Nils Thomasson, Viktor Arespång)
0-5 32:09 Simon Andersson (Robin Höglund)
1-5 34:15 Oscar Fredriksson
2-5 39:05 Viktor Burman (Samuel Hou Gustafsson)