Stabil seger med utvecklingspotential

Ikväll spelades den nästa sista hemmamatchen i grundserien, där vi tog emot formstarka Vännäs HC.

Den första perioden inleddes med frejdigt spel och många skott åt båda hållen. Det var vi som tog ledningen i matchen när Felix Dahlroth släppte pucken till Marcus Sandström som i sin tur spelade Henri Tamminen som klippte till. Minuten senare har vi bud på fler mål när William Dageryd frispelar Oliver Schack Blomstedt men pucken letar sig just ovanför.

Kvällens första utvisning drabbar Boden, men powerplay-spelet blir inte långvarigt för Vännäs då även de drar på sig en utvisning och 4 mot 4-spel var att vänta. I den spelformen är Marcus “Sasse” Sandström rapp och skrinnar sig fri, men blir hakad något, dock ingen åtgärd från domaren.

1-1 kommer istället tiden 14.10 efter en tilltrasslad situation där pucken studsar och far och landar slutligen i Bodens mål. 1-1 stod sig på resultattavlan perioden ut.

Tiden 3.41 i den andra perioden tar vi återigen ledningen när Max Pålholm driver in i anfallszon och Anton Toolanen driver på kassen. Pålholm spelar fram till Toolanen som stöter in pucken till ställningen 2-1.

7 minuter in i den andra perioden vinner Kevin Loppatto tillbaka pucken i anfallszon, med bortamålvakten på vift. Loppatto spelar fram till Robert Bergdahl mitt i slottet men på något mirakulöst sätt hinner bortakeepern Henrik Edström tillbaka till kassen och räddar.

3-1 kommer istället tiden 8.22 när Felix Dahlroth avlossar skott och Marcus Sandström finns framför kassen och styr in pucken i nät. 30 sekunder senare skjuter även Viktor Sandberg i stolpen!

Tiden 11.41 kommer även 4-1-målet. I spel i numerärt underläge krigar Robert Bergdahl och Christian Pettersson åt sig pucken i försvarsspelet. Den sistnämnda sätter fart in i anfallszon. Framför mål finns Tommy Wargh som får pucken och kyligt hittar plockhandskrysset bakom Henrik Edström i bortakassen.

Det var en fysisk match med många tacklingar och en del känslor. I mitten av den andra perioden blir det utvisningar åt både det ena och det andra hållet. Vi får chansen i spel 5 mot 3, men Vännäs står emot. Strax där efter får Vännäs chansen i spel 5 mot 4 men vi står emot med några snygga räddningar av Pavel Krajcovic i hemmakassen. Strax efter att Vännäs blir fulltaliga sitter dock 4-2-pucken, efter att Vännäs vunnit en sargduell och Emil Norberg inte gjorde något misstag när han fick pucken.

Tidigt i den tredje perioden spelar Kevin Loppatto fram till Johan Ceder som direktspelar fram till Robert Bergdahl som blev fri, men Henrik Edström stod i vägen. Tiden 5.33 spelar även Sebastian Kauppila snyggt fram till Kevin Loppatto som blir fri. Han snärtar in pucken snyggt till ställningen 5-2 i hemmafavör.

Tiden 7.56 spelar vi numerärt underläge. Vid blålinjen står dock Petter Sundqvist i vägen för Vännäs-spelaren, roffar åt sig pucken, blir fri och hakad i skottögonblicket och tilldömd straffslag, som kaptenen tar hand om själv. Ett distinkt avslut som tyvärr träffar målramen.

Vi klarar i slutskedet av ett 3 mot 5-spel och Vännäs fick nöja sig med att göra 2 mål denna afton, mot våra 5.

Kvällens matchsponsor BDX delade ut pris till bästa spelare i båda lagen – Bodens #28 Marcus “Sasse” Sandström och Vännäs #81 Emil Norberg. Foto: Christer Hägglund.

Lars “Molla” Molin, huvudtränare Boden Hockey:
– Vi har varit i en svacka och haft en del funderingar sedan Teg-matchen, och tränat mycket försvarsspel i veckan. Det var lite stelt i första perioden, blev bättre och bättre ju längre matchen led, men vi har en del förbättringsområden att slipa vidare på.

Nya formationer idag?
– Vi har möjlighet att prova oss fram. Det är ingen som faller ur ramen.

5-2 får ändå ses som en stabil seger?
– Vi måste bli tryggare i vårt spel och sätta mer målchanser. En viktig vinst för oss idag, absolut.

Nu laddar vi om för den SISTA hemmamatchen i grundserien som spelas på söndag kl 16.00. Gör som Redstorm – kom och heja fram ditt hemmalag!

Boden Hockey – Vännäs HC 5-2
(1-1, 3-1, 1-0)