Stabil seger i Kiruna!

I dagens match hade Boden Hockey begett sig till Lombiahallen för att möta nykomlingarna Kiruna AIF.

Matchen inleddes rätt så avvaktande från båda lagen, lite som att de ville känna på varandra inledningsvis. Spelet var jämt och efter en farlig målchans från Boden efter ca 2 minuter skapade även Kiruna AIF en farlig målchans framför Bodenkassen, men Oskar Sehlstedt räddade skottet fint med sitt vänsterben.

Lagen började släppa lös allt mer och tempot i matchen ökade. Boden fick 06:25 in i perioden chansen att ta ledningen i powerplay men lyckades inte nyttja det. När det några minuter senare var dags för kvällens andra powerplay så stänkte Sebastian Huczkowski dit ledningsmålet efter fin framspelning av Christian Nyman och Johan Ceder. Sammanfattningsvis hade Boden kontroll på hela första perioden men Kiruna AIF stack upp med vassa kontringar en del gånger. Viktor Sandberg fick i första perioden utgå från matchen, efter att han blev liggande på isen på grund av en tackling.

Andra perioden började väldigt jämt och tufft där båda lagen stack upp. Sakta men säkert tog Boden dock över perioden. 0-2 målet verkade komma allt närmare efter en ramträff av Boden ca 7 minuter in i perioden. Det blev dock helt tvärtom då Kiruna AIF fick in kvitteringspucken efter en riktigt underlig styrning som resulterade i öppet mål för hemmalaget.

Kiruna AIF fick en liten tändning efter kvitteringen och skapade många farliga chanser framåt, men Boden svarade på AIFs mål snabbt och tog ledningen med 1-2 efter ett riktigt fint tick-tack-toe-spel mellan Christian Pettersson, Jesper Ylivainio och Anton Toolanen, som var sist på pucken. Boden tog återigen över spelet och skapade en rad chanser i slutet av perioden men kunde inte få in pucken. Den andra perioden slutade 1-2 till Bodens fördel.

Inledningen av den tredje perioden var ungefär likadan som inledningen i andra perioden. Spelet böljade fram och tillbaka de första minuterna men Boden tog över, precis som i den andra perioden, mer och mer och skapade allt fler chanser, dock utan resultat. 07:44 in i perioden drog Boden på sig en utvisning och AIF fick chansen i powerplay, och var nära att kvittera flertalet gånger, men Sehlstedt kunde hålla tätt.

Kort efter Kirunas PP lyckades Boden flytta upp spelet igen och skapade en jättechans när Sebastian Harila hade helt öppet mål, men missade tyvärr pucken när han skulle peta in den. Kort därefter fick Boden chansen i powerplay och den nyttjade man på rätt sätt då Johan Ceder sköt in 1-3 på direktskott efter 11:22, fint framspelad av Jesper Ylivainio.

Boden drog sedan på sig två utvisningar och Kiruna AIF visade att de inte skulle ge upp. Efter 12:28 sköt Viktor Mikko in 2-3 målet i spel 5 mot 3. Bortalaget lyckades stå emot anstormningen i slutskedet av matchen, vilket innebar att Bodens andra raka seger var ett faktum.

Sammanfattningsvis var Boden det bättre laget i matchen och kontrollerade den ända till slutminuterna där Kiruna fick en rad chanser, som nog kunde ha undvikits.

Vi säger stort grattis till vårt lag och deras andra raka seger, och blickar nu fram mot nästa match då Boden tar emot Asplöven hemma i Björknäshallen på Onsdag 17/10 kl 19:00. Varmt välkomna då!

Kiruna AIF – Boden Hockey 2-3 (0-1, 1-1, 1-1)
Målskyttar Boden Hockey: Sebastian Huczkowski, Anton Toolanen, Johan Ceder
Målskyttar Kiruna AIF: Marcus Runnkvist, Viktor Mikko

Skott: 32-37 (12-15, 9-10, 11-12)
Utvisningar BHF: 5×2  AIF: 3×2
Domare: Michael Hägg
Publik: 573 pesoner

Arkivfoto: Mats Engfors/Fotographic