Stabil seger i Kiruna!

Idag begav vi oss till Kiruna för att möta Kiruna IF i vår fjärde försäsongsmatch

Matchen började med ett tidigt powerplay för Kiruna men vi stod emot bra och visade upp ett bra boxplayspel. När vi sedan blev fulltaligt så skapade vi massvis framåt där framför allt vår förstalina med Simon Andersson och bröderna Wahlgren gick i bräschen. Även vi fick chans att spela powerplay, men perioden slutade mållös.

Tiden 03.54 i den andra perioden kom 0-1 när Max Wahlgren slog ett långt pass till Joel Wahlgren som stod för en dragning som hette duga, lurade upp sin gubbe på läktaren, och la resolut pucken i nät. Ett mål som var ganska likt Joels mål hemma mot Piteå.

Vi gjorde det svårare för Eriksson i hemmakassen den här perioden med mer skymning framför kassen. 0-2 kom kort efter 0-1 och blev till när Jens Andersson sköt från sin backplats, Viktor Sandberg och Linus Hedman fanns framför mål och ställde till det för hemmamålvakten.

Kiruna IF svarade med att göra 1-2 i mitten av den andra perioden i en situation där deras Nico Joki först sköt i burgaveln, tog hand om sin egen retur och lurigt la in pucken köksvägen.

Det var spel 5 mot 5 under hela mittakten. Det blev några heta känslor i slutet av den andra perioden framför Kiruna-målvakten mellan vår Viktor Näslund och Filip Lindén och Kirunas Anton Elenius och Nico Joki. Alla fyra fick besöka botbänken, men utvisningarna kvittades.

I den tredje perioden, ungefär samma tid som i den andra perioden, var Joel Wahlgren framme igen och gjorde 1-3. Det började med att Jens Andersson visade upp stark skridskoåkning, tog in pucken i offensiv zon och droppade till Joel som hittade de vänstra kryssmaskorna.

Vi fortsatte föra spelet, vann många tekningar, vann tillbaka pucken de gånger vi tappade den och gjorde det svårt för Kiruna i deras försvarszon.

Kiruna IF gav dock inte upp, tog Time Out med 2 minuter och 19 sekunder kvar på matchuret, tog ut målvakten för att spela 6 mot 5. Men där var det vi som fastställde slutresultatet till 1-4… genom, *trumvirvel*… Joel Wahlgren.

Nu spelas den sista försäsongsmatchen i vår hemmaborg fredag 23/9 kl 19.00 när Vännäs gästar oss. Välkomna!

Kiruna IF – Boden Hockey, 1-4
(0-0, 1-2, 0-2)
0-1 23:53 Joel Wahlgren (Max Wahlgren, Simon Andersson)
0-2 24:51 Jens Andersson (Robin Liljekvist, Marcus Sandström)
1-2 29:31 Nico Joki (Kevin Loppatto, Felix Fjällkeborn)
1-3 43:38 Joel Wahlgren (Jens Andersson, Simon Andersson)
1-4 58:03 Joel Wahlgren (Max Wahlgren) ENG