Arkivfoto: Mats Engfors/Fotographic
Skribent: Dennis Eliasson

Då var det dags för säsongens andra träningsmatch och Kiruna IF stod för motståndet

På förhand en hård match om man ser till hur lagen presterade mot Luleå J20, där Kiruna slog dem 2 gånger medan vi förlorade med uddamålet.

Nedsläpp och det är Boden som tar tag i taktpinnen direkt. Man spelar lugnare och mer stabilt än tidigare match vilket också ger resultat, men det skulle dröja ända till matchens åttonde spelminut innan det första riktigt farliga läget kommer och då är det hemmalagets #8 Anton Tano som får pucken lågt i anfallszonen och rundar Kirunas mål och är nära att få in den.

Strax efter det så kontrar Kiruna och kommer i ett farligt 3-2 läge, men tillsammans med backarna så reder Antti Karjalainen i målet ut situationen.

Efter lite drygt 10 minuters spel så har Kiruna börjat kämpa sig in i matchen mer och mer, dom pressar högre och hugger direkt på de misstag som Boden börjar göra i egen zon.

I matchens tolfte minut var det nog många som trodde att det skulle bli 1-0 då hemmalagets #28 står rätt placerad i slottet och får en riktigt fin passning av Felix Dahlroth. ”Sasse” klipper till direkt och skottet går klockrent… I ribban bakom Kirunas målvakt Ludvig Christoffersson.

Efter 16 minuters spel så får Kiruna spela matchens första powerplay efter att #44 Robin Höglund dömts ut 2 minuter för en tripping.

Men för Kirunas del blir överläget resultatlöst då Boden reder ut situationen på ett stabilt sätt.

I periodens sista sekunder blir det tumult på isen och det resulterar i 3 utvisningar för vardera lagen som kvittas, perioden slutar 0-0.

Den andra perioden tar vid där den första slutade med jämnt spel och heta känslor.

Och redan efter 57 sekunder så åker Bodens #6 Fredrik Granberg på en 2minutare för tripping.

Boden sätter genast en stenhård press på Kiruna och tillåter dem inte att få till något organiserat spel. Dock så lyckas bortalaget stänka in matchens första mål då Karjalainen i Bodens mål inte lyckats nypa ett skott från sin högerkant, och på returen så får Kiruna öppen kasse och då gör deras #4 Rasmus Similä inga misstag. 0-1 Kiruna efter 02.23.

Matchen rullar på med hårt spel och chanser åt båda hållen men med en liten fördel för Bodens som känns lite tyngre än sina motståndare.

I periodens 10e minut så får Kiruna en riktigt fin chans där man får igenom en krosspassning genom hemmalagets slott och ett direktskott kommer från Karjalainens högersida, och alla inklusive undertecknad kunde inte tro sina ögon när Karjalainen, snabb som en kobra hann förflytta sig och få dit ett benskydd för att ta pucken.

Boden börjar nu spela allt mer fysiskt och tack vare stenhårt jobb bakom Kirunas förlängda mållinje så kan ”Sasse” vinna pucken, vrida in framför Kirunamålet och i gröten som uppstår så trycker #62 Alexander Wallin in pucken från nära håll och 1-1 var ett faktum.

Efter 15.12 får Boden spela PP, men det blir tyvärr resultatlöst efter bra spel från Kiruna i Boxplay.

17.43 i andra perioden smäller det igen bakom Ludvig Christoffersson i Kirunamålet. Det är Robin Höglund som tar pucken djupt från Kirunas zon och trampar upp längs sargen, viker in längs blålinjen och skyddar pucken väl för att därefter avlossa ett oväntat och stenhårt skott som via styrning av Linus Hedman går in mellan benen på Christoffersson.

Mindre än minuten senare är det dags igen för Bodens #62 Alexander Wallin att trycka in en puck, med ett lågt skott som från Christofferssons högra sida så sätter han sitt andra för kvällen och Bodens tredje. 3-1 efter 18.32 alltså.

Likt den första perioden så blir det bråk precis i slutet av perioden, ett slagsmål som resulterar i ett överläge för Kiruna, men perioden slutar med 3-1 för hemmalaget.

Den sista perioden börjar med PP för Kiruna som inte får någon utdelning.

Men 02.40 in i perioden så rinner en Kirunaspelare igenom Bodenförsvaret men skjuter just utanför.

Det är fortsatt många känslor och irriterat på isen och 04.33 så åker Kirunas #18 Hjalmar Esko ut 2 min för tripping. Kiruna pressar hårt i sin box och Boden tillåts inte komma till något organiserat spel under detta överläget.

Spelet blir slarvigare från båda håll och detta gynnar gästerna som hugger på allt som Boden bjuder på, bland annat så har man ett stenhårt skott i ribban efter sen snabbspelvändning 08.23 in i perioden.

09.44 är det så dags för Kirunas #18 Hjalmar Esko att ännu en gång besöka botbänken, denna gången för interference, Boden får till ett lite bättre spel i powerplay den här gången men dock utan utdelning.

Kiruna pressar på allt mer och är lite hetare än hemmalaget och fortsätter hugga på allt.

Detta är något som #41 Fabian Nilsson i Boden inte gillar så han tar tag i taktpinnen och visar vägen med riktigt hårt jobb, vilket resulterar i ett farligt avslut som Christoffersson räddar.

14.44 åker Kirunas målskytt #4 Rasmus Similä ut 2 minuter för hooking då han skickat i väg en Bodenklubba i omloppsbana.

Powerplay Boden och denna gången så blir det utdelning efter att #24 Viktor Sandberg dragit i väg ett direktskott från blålinjen, ett skott som #2 Sebastian Harila styr in bakom Kirunamålvakten.

4-1 till Boden, vilket också blir matchens slutresultat.
Skotten slutar 27-16 till hemmalaget.

Nästa match spelas på torsdag när Kalix HC gästar vår hemmaborg. Nedsläpp kl 19.00, välkomna!