Snubblande nära i tät premiärmatch

Det blev tätt och tajt i hemmapremiären för Boden Hockey, men till slut var det Kalix som drog det längsta strået i kvällens derby. 1-2 skrevs slutsiffrorna till efter att samtliga mål kommit i den andra perioden.

Boden Hockey inledde matchen oerhört piggt och skapade en rad chanser. Redan efter 1.05 var Anton Toolanen nära på en passning från Jesper Ylivainio. Viktor Sandberg hade periodens bästa chans att öppna målskyttet när han sedan fick öppet mål på en retur framför mål, men sköt utanför.

Under de första 10 minuterna var det mycket Boden och med lite skärpa i avsluten hade det mycket väl kunnat bli en två-tre mål för hemmalaget. Dessvärre så lyste den med sin frånvaro och den första perioden slutade istället mållös efter att Kalix bränt ett friläge.

Efter en första period som gick i hemmalagets favör så kom Kalix ut som ett nytt lag i andra perioden och tog också ledningen efter 7.32 när Emil Ström styrde in ett skott från Anton Schou.

Bodens replik kom dock två minuter senare när man vann puck i offensiv zon och Johan Ceder spelade fram Tommy Wargh som stötte in kvitteringen bakom Jacob Carlsson i Kalixmålet.

Oskar Sehlstedt i Bodens mål svarade för en strålande insats ikväll och räddade bland annat ett jätteläge för Kalix efter 12 minuters spel. Sedan drog Boden på sig två raka utvisningar som gav Kalix ett kort fem mot tre-läge där man återtog ledningen just efter att hemmalaget blivit fulltaligt där Felix Olsson fick pucken från Johan Pettersson och sköt in pucken i Bodens mål.

I den tredje perioden fick Boden jaga för att komma igen, men hade problem med att hitta luckor i Kalix tajta försvar. Närmast var man på en retur efter skott från Lucas Hedlund, men i övrigt hade man svårt att hitta fram till några större chanser.

Mot slutet av perioden plockade Boden målvakten för att försöka forcera in en kvittering, men man mäktade inte med det och Kalix höll istället undan till slutsignalen.

Boden Hockey-Kalix HC 1-2 (0-0, 1-2, 0-0)
0-1 27.32 Emil Ström (Anton Schou)
1-1 29.37 Tommy Wargh (Johan Ceder, Viktor Sandberg)
1-2 34.37 Felix Olsson (Johan Pettersson) PP1

Skott: 28-26 (12-8, 6-13, 10-5)
Utvisningar BHF: 8×2 KHC: 9×2
Domare: Jimmy Andersson
Publik: 764 personer