Snöplig övertidsförlust mot Hudiksvall

Idag var det HockeyEttan Östras seriesegrare, Hudiksvalls HC, som kom på besök i Björknäshallen när Boden Hockey gick för att förlänga sin 8 matcher långa segersvit.

Boden tog kommandot direkt i matchen, genom att efter 1 minut och 37 sekunder sätta 1-0 pucken i nät. Målet kom i spel i numerärt överläge, där Sebastian Huczkowski var målgörare, assiterad av Tommy Wargh och Jesper Ylivainio. Andra målchansen kom sedan bara någon minut senare när Viktor Sandberg bröt ett pass och tillsammans med Jesper Ylivainio kom ensamma mot Magnus Åkerlund i Hudik-kassen. Pucken studsade lite olyckligt och läget resulterade inte i något mål.

Boden fortsatte att rada upp chanser i den första perioden, bland annat genom Fredrik Bergahl, Viktor Sandberg och Jesper Ylivainio som alla är nära att trycka dit 2-0-pucken vid olika tillfällen. Närmast var ändå Henri Auvinen som på pass av Tommy Wargh direktskjuter ett skott som prickar kryssribban så hårt att det nog fortfarande klingar i Björknäshallen. Några mer mål får vi inte se i första perioden och lagen går till periodvila med 1-0 på tavlan och skottstatistiken 10-4 till hemmalaget.

I andra perioden får Boden tidigt chansen i spel 5 mot 3, men lyckas inte riktigt förvalta den. I spel 5 mot 4 är det riktigt nära, men storspelande Magnus Åkerlund hinner precis dit med ett benskydd och räddar det jätteläge som Bodens powerplay-uppställning hade skapat, med Johan Ceder allra närmast. Det var riktig Bodendominans i första perioden, medan spelet var mer utjämnat i andra perioden. Perioden blev dock mållös och ställningen 1-0 till hemmalag bestod.

Efter 7 minuter i den tredje perioden spelar Christian Pettersson fram till Oliver Schack Blomstedt som står mitt i slottet med ryggen mot målet. Oliver, som var inlånad i dagens match från Luleå J20, visar att han gillar att spela i Björknäshallen. Han vänder snyggt bort sin gubbe och hittar nättaket till ställningen 2-0 med knappa 13 minuter kvar av matchen. Skulle detta bli spiken i kistan eller Schack matt?

Boden såg alltså vid det här laget ut att gå mot sin nionde raka vinst, mot inga mindre än seriefavoriterna Hudiksvalls HC. Så blev dock inte fallet. 3 minuter senare hittar bortalagets Simon Löf fram till Sebastian Manberg vid blålinen. Han skrinnar förbi sin försvarare, blir fri och sätter dit reduceringspucken till 2-1.

Med ca 2 minuter och 30 sekunder kvar hakas Bodens Anton Toolanen och Boden fick alltså chansen att stänga matchen i numerärt överläge. Istället drabbas även Boden av två olyckliga utvisningar och det blev återigen ett högdramatiskt slutskede i Björknäshallen. Hudiksvall lyckas kvittera med 18 sekunder kvar av ordinarie matchtid. I förlängningsperioden avgör de även, i spel 4 mot 3.

Snopet och snöpligt var nu den långa segersviten bruten, men Boden tog trots allt 1 poäng mot seriefavoriten och är fortsatt i serieledning.

Dagens matchsponsor Lapplands Elnät delade ut pris till bästa spelare i båda lagen – Bodens #21 Anton Toolanen och Hudiksvalls #1 Magnus Åkerlund.

Nu väntar en veckas spelledighet innan Boden beger sig till Piteå för att ta sig an Piteå HC, måndag 28 januari. Returmötet spelas sedan onsdag 30 januari i vår hemmaborg Björknäshallen.

Supporterföreningen Redstorm anordnar en supporterbuss till bortamatchen i Piteå. Anmäl dig till den genom att swisha 102 kr till  Swish-nummer: 123 612 08 44. Märk betalningen med ditt namn och “Buss Piteå”

Boden Hockey – Hudiksvalls HC 2-3 OT
(1-0, 0-0, 1-2, 0-1)

Målskyttar Boden Hockey: Sebastian Huczkowski, Oliver Schack Blomstedt,
Målskyttar Hudiksvalls HC: Sebastian Manberg, Adam Seydlitz, Simon Löf

Skott: 38-26 (10-4, 15-10, 13-11, 0-1)
Utvisningar BHF: 6×2  HHC: 5×2
Domare: Thomas Öberg
Publik: 1004 personer