Snöplig övertidsförlust inför fantastisk rekordpublik

Så var det äntligen dags för hemmamatch igen och denna gång var det Kiruna AIF som stod för motståndet. Fantastiska 2071 personer hade tagit sig till Björknäshallen för att se denna spännande drabbning – en publiksiffra som med god marginal nu är rekordet för HockeyEttan Norra säsongen 2018/2019.

Matchen öppnades relativt försiktigt från båda lagen. Kiruna tog dock tag i matchpinnen en aning några minuter in och fick också chans i numerärt överläge men kunde inte ta vara på den chansen. Spelet fortsatte och det var fortsatt jämnt.

Efter 9 minuter kom en Kirunaspelare fri men blev enligt domarna hakad av en Bodenspelare som då resulterade i straff för bortalaget. Straffen sattes i mål och 0-1 till Kiruna var ett faktum. Boden jobbade upp sig i banan mer och mer desto längre perioden gick, och radade upp chanser både i Powerplay och spel 5 mot 5, men pucken ville inte söka sig in. 0-1 blev ställningen efter den första perioden.

Boden öppnade den andra perioden starkast och etablerade sig direkt i Kirunas zon. 53 sekunder in drog AIFpå sig en utvisning och numerärt överläge väntade för Boden. 2:05 kom äntligen kvitteringen av Max Pålholm som drev in på vänsterkanten på pass från Tommy Wargh, och satte pucken i det bortre hörnet.

Efter målet blev spelet en aning avvaktande och chanserna blev mindre. 7 minuter hann det gå, då AIF, i ett 3 mot 1 läge, återigen tog ledningen. Målet kändes riktigt surt för Boden och känslorna började jaga ikapp.

Spelet blev en aning grötigt över hela banan och det small i princip i varje situation. Kvitteringen kom ca 14 minuter in då Jesper Ylivainio i numerärt överläge kom på högerkanten och sköt pucken snyggt i närmsta krysset. Boden vann skottstatistiken med 19-5 i den andra perioden.

Tredje perioden blev en aning fördröjd när isen inte riktigt ville frysa till sig och det märktes när spelet väl drog igång. Tempot var inte det högsta och det tog någon minut innan tempot var tillbaka till det normala. 7 minuter in tog AIF ännu en gång ledningen, och Boden behövde kriga för ytterligare en kvittering. Den kom också, efter 12 minuter sköt Sebastian Huczskowski in kvitteringen, fint framspelad av Christian Pettersson. 3-3 var ställningen och det var också resultatet efter ordinarie tid.

Förlängning och 3 mot 3-spel väntade. Där hade Boden kontroll på pucken ända från start, men AIF snodde retsamt åt sig pucken i egen zon, och kontrade 3 mot 1, där de också punkterade matchen.

Boden Hockey fick nöja sig med 1 poäng i kvällens drabbning, vilket givetvis känns surt med tanke på spel- och skottövertaget.

Men Boden innehar fortsatt en AllEttan-plats och har ny chans till 3 poäng redan på onsdag när man åker upp till just Kiruna, men där det är Kiruna IF som står för motståndet.
Sedan väntar hemmamatch mot Vännäs HC nästa söndag kl 16.00.

Här ser ni de 100 sponsorer som gjorde kvällens hockeyfest med fri entré möjlig! Stort tack till dem!

Boden Hockey kunde också, glada och stolta, presentera ett utökat samarbete med Bodens Energi som nu är huvudsponsor för Boden Hockey.
En viktig pusselbit är på plats och nu blickar vi framåt med tillförsikt tillsammans!