Snöplig förlust mot Örnsköldsvik

Matchen inleddes med ett högt tempo från båda lagen och redan efter någon minut drog Örnsköldsvik på sig en utvisning. Boden pressade på riktigt bra men lyckades inte få in ledningspucken. Efter powerplay fortsatte Boden att pressa på och det tog inte länge innan Anton Toolanen styrde in pucken i mål efter skott från blålinjen av Markus Magnusson, tid 07:36.

Boden etablerade sig mer och mer i Örnsköldsviks zon och spelade riktigt bra. Efter 12:04 drog hemmalaget på sig matchens andra utvisning efter för många spelare på banan, men Boden lyckades inte öka på ledningen, utan istället snodde Örnsköldsvik åt sig pucken och kvitterade efter 13:03.

Spelet jämnade ut sig i slutet av perioden och det skapades chanser åt båda hållen, men resultatet stod sig och den första perioden slutade 1-1.

Den andra perioden inleddes likt den första perioden med ett högt tempo. Örnsköldsvik kändes dock något vassare och hade en del målchanser bara någon minut in i perioden. Hemmalaget fick, efter 2:27 chansen i powerplay men Boden stod emot riktigt bra och löste det utan problem.

Matchen rullade på vidare och överlag var det spelmässigt jämnt mellan båda lagen. En hel del utvisniggar i perioden blev det och det märktes också att det blev mer och mer känslor under spelets gång.

Perioden avslutades med powerplay för Boden och de pressade på riktigt hårt men lyckades inte få in pucken. Den andra perioden slutade därmed mållös och 1-1 var resultatet.

I den sista perioden fick Boden inleda i powerplay, men lyckades inte nyttja det. De fortsatte dock att pressa tillbaka Örnsköldsvik riktigt bra, med hög fart och många skott mot mål, men pucken ville inte leta sig in. Istället tog Örnsköldsvik ledningen efter 6:17 i powerplay och det såg plötsligt lite mörkt ut för Boden.

Men bortalaget skulle verkligen inte ge upp och pressade stenhårt mot Örnsköldsviks mål.  Men det ville sig inte för Boden. Hemmalaget ökade på ledningen efter 17:55 till 3-1 i tom bur och punkterade matchen.

Snöpling förlust idag som betyder att den fina poängsviten som Boden tog stopp. Helt klart godkänd match men några små misstag kostade Boden segern. Det är bara att bita ihop och komma igen. Nu blickar vi framåt mot nästa match då Piteå gästar Björknäshallen, måndag den 29/10 kl 19:00. Se till att vara på plats och stöd vårt lag, ni är varmt välkomna!

Örnsköldsvik HF – Boden Hockey 3-1
(1-1, 0-0, 2-0)

Målskytt Boden Hockey: Anton Toolanen
Målskyttar Örnsköldsvik: Jakob Henriksson, Linus Öst Pettersson, Olov Håkansson

Skott: 30-26 (10-11, 10-11, 10-4)
Utvisningar BHF: 5×2  ÖHF: 7×2
Domare: Christian Hald
Publik: 134 personer