Snipp, snapp, snut, tyvärr tog säsongen slut

Det var en fartfylld inledning av matchen, inte en enda avblåsning de första 5 minuterna och 20 sekunderna och lägen åt båda hållen. Det var vi som tog ledningen när slutspelskungen #44 Robin Höglund distinkt satte 1-0 tiden 10:08. Vi hade bra vind i seglen efter ledningsmålet fram till att Hudik fick lira matchens första powerplay och där satte 1-1.

Hudik började den andra perioden bäst, spelade enkelt och rejält. Men vi visade också upp effektivitet. Robin Höglund skrinnade sig fri och satte läckert 2-1 på backhand. Vi visade även upp effektivt och aggressivt boxplayspel i den andra perioden där bland andra Fabian Nilsson och Andreas Nilsson var framträdande. Vi fick energi av det avklarade numerära underläget och fortsatte trampa på. Det var oerhört nära 3-1 några gånger, först i spel 5 mot 5 och sedan i spel 5 mot 4 för vår del men Johansson i bortakassen klarade.

I slutet av den andra perioden var det Hawaii, fram och tillbaka, och lagen bytte heta målchanser med varandra. Hudik förvaltade det bäst och gjorde 2-2 innan Hesa Fredrik ljöd för andra periodpaus.

Hudik var starkast i den tredje perioden, gjorde 2-3 i en spelvändning och kontrollerade sedan matchen. Vi försökte ta ut målvakten för att spela 6 mot 5 och sedan 5 mot 4, men Hudik höll undan och lyckades även sätta 2-4 i öppen kasse.

Därmed gick Hudiksvall vidare till Kvalserien och vår säsong tog tyvärr slut. Vi gratulerar Hudiksvall till avancemanget.

Tack till publiken som kom till HIVE Arena Boden denna kväll. Framförda av Redstorm som höll takt och ton stod verkligen hemmapubliken för ett fint heja-på-jobb och skapade en fin inramning.