Skön seger i sista träningsmatchen inför DM!

Arkivfoto: Mats Engfors/Fotographic

Ja, idag kl 15.00 släpptes pucken för sista gången i en träningsmatch i vår hemmaborg denna säsong. Motståndet stod Kiruna AIF för.

Båda lagen kom ut hungriga och ivriga till den första perioden, men det var redan i inledningen vi som skapade mest och stod för de långa anfallen. Kiruna AIF tvingades under perioder att slå till många icing.

Sebastian Harila var en av dem som tidigt i matchen visade att han var rejält revanschsugen och det fullkomligt glödde om honom i varje byte. Det första målet blev också till just med Sebastian Harila allra högst inblandad. Han tog in pucken i offensiv zon, utmanade Kirunaförsvaret och la sedan kyligt över pucken till Marcus “Sasse” Sandström som rakade in 1-0.

Tiden 15.21 i den första perioden fick Kiruna AIF chansen att komma in i matchen då de fick spela 5 mot 4, men vårt försvar med Jacob Karlsson som sista utpost stod emot på ett formidabelt sätt. Dessutom drog gästerna på sig en utvisning och det blev först 4 mot 4-spel och sedan powerplay för oss. I det numerära överläget var det vi som nätade när Oskar Matushkin avlossade ett mycket strategiskt skott in mot mål där Sebastian Harila och Mikael Lidhammar högg som kobror och den sistnämnde såg till att det stod 2-0 på resultattavlan.

Sasse, brasse, mandelmassa, vi vill höra nätet rassle…

Tiden 2.54 i den andra perioden är firma Harila-Sandström framme igen. Harila rundade kassen, utmanade och la sedan med backhand över pucken till Sasse som fanns på exakt rätt ställe för att “enkelt” lägga pucken i nät.

Strax efter 3-0-målet fick vi även lira powerplay och där byggde vi upp fint spel, men inget mål denna gång, men det dröjde bara drygt en minut efter att gästerna blivit fulltaliga så kom även 4-0. Vilka som var inblandade? Sebastian Harila och Marcus Sandström såklart! Det började med att Fredrik Granberg la ett långt och fint pass till Harila vid offensiv blålinje. Sasse skrinnade sig fri i mitten, la mycket läckert in pucken med backhand och blev därmed tremålsskytt.

14.39 i den andra perioden reducerade Kiruna AIF i en tilltrasslad situation framför Karlsson i vår kasse. Det var även Kiruna AIF som gjorde nästa mål när de reducerade till 4-2 i slutet av den andra perioden. Men närmare än så kom de inte…

Fy Fabian, vad snyggt!

Den tredje perioden kändes som ett enda långt Bodenanfall. Var vi inte i anfallszon så var vi i uppspelsfas där vi stod för mycket fint lir. Det var just i ett uppspel som nästa mål blev till. Pucken gick som på snöre från Anton Tano till Linus Hedman fram till Fabian Nilsson som stod för ett kliniskt avslut från Heiskanens högra tekningscirkel. 5-2 på resultattavlan, vilket även blev slutresultatet.

En stabil seger trots att vi vilade hela 6 spelare pga lite småskavanker och jobb.

Boden Hockey – Kiruna AIF 5-2
(2-0, 2-2, 1-0)
1-0 13:25 Marcus Sandström (Sebastian Harila, Sebastian Hansson)
2-0 18:15 Mikael Lidhammar (Sebastian Harila, Oskar Matushkin) PP1
3-0 22:54 Marcus Sandström (Sebastian Harila)
4-0 26:51 Marcus Sandström (Sebastian Harila, Fredrik Granberg)
4-1 34:39 Daniel Bäckström (Ricards Bernhards, Arturs Homjakovs)
4-2 39:43 Arturs Homjakovs (Ricards Bernhards, Daniel Bäckström)
5-2 56:29 Fabian Nilsson (Linus Hedman, Anton Tano)