Sista omgången i AllEttan

Inför onsdagskvällen hade vi rest ner till Umeå för att ta oss an Tegs SK i AllEttans sista match för den här säsongen. En match där en eventuell tredje eller fjärdeplats stod på spel för vår del. Laget var redo och även Redstorm som hade åkt ner för att heja fram våra krigare.

Pucken släpptes och matchen öppnade i full fart likt som i de andra matcherna när vi mött Teg. Från början var det relativt jämnt spelmässigt, men vi tog sakta men säkert över spelet och förde spelet med mycket puckinnehav.

7 minuter hann passera innan Teg tog sin första utvisning som innebar att vi skulle få spela i numerärt överläge första gången för kvällen. Cirka 1 minut in i det numerära överläget tog vi också ledningen med 1-0 genom Max Pålholm som kom fri i slottet från vänsterkanten och distinkt sköt in pucken i det högra hörnet.

En riktigt bra öppning för vår del och en mardrömsstart för hemmalaget som inte riktigt fick sitt spel att fungera. Perioden gick och sakta men säker jobbade Teg in sig aningen i matchen och bjöd på många snabba och vassa kontringar. Med 2,5 minut kvar av perioden drog vi på oss vår första utvisning för kvällen, och Teg tog likväl oss också vara på sin chans och kvitterade till 1-1 efter 18 spelade minuter. En relativt jämn första period där vi dock hade litet mer övertag över spelet.

När pucken släpptes i den andra perioden så kvarstod det snabba spelet. Båda lagen hade dock svårt att få igång något ordnat spel då pucken studsade en gång för mycket åt fel håll och passen satt inte riktigt på bladen.

Det snabba spelet tycktes dock tära mer på Teg än på oss och desto längre perioden gick desto mer tog vi tillbaka puckinnehavet som vi hade i den första perioden. 11 minuter in i perioden kom också en guldchans för oss att ta ledningen igen då vi fick chansen i numerärt överläge än en gång, vi lyckades dock inte ta tillvara på den chansen. Det numerära överläget blev dock som en liten gnista för oss då vi tog över spelet totalt i de resterande 7 minuterna, och vi lyckades skapa en rad chanser. Tyvärr fick inte pucken känna målnätet under perioden och 1-1 stod sig inför den sista perioden.

Den tredje perioden öppnade likt den andra då inget lag riktigt fick till sitt spel och under första halvan var det relativt händelselöst. Det fina tempot som hade varit matchen igenom började sila lite och det var bara en tidsfråga innan något av lagen skulle göra mål.

15 minuter dröjde innan vi fick se ett mål och då var det tyvärr hemmalaget som tog ledningen med 2-1. Ett underläge som innebar att vi var tvungna att göra två mål för att gå segrande ur striden och ta fjärdeplatsen ifrån Östersund.

Våra krigare visade riktig kämpaglöd efter Tegs mål och pressade på riktigt bra för att få in en kvitteringspuck. Vi lyckades dock inte skapa några riktigt vassa målchanser, och i slutet av perioden knöt Teg ihop säcken då de avgjorde matchen genom mål i öppen kasse.

Vi är klara för Play Off och fortsättningen av kvalet till HockeyAllsvenskan!

Vi vet redan nu att den första hemmamatchen i Play Off 1 spelas den 28/2 i Björknäshallen. Vilka vi väljer att möta avgörs imorgon. Mer info om det kommer under morgondagen, men boka redan nu in hockeyfesten 28/2. Vi ses i Björknäshallen!

Tegs SK – Boden Hockey, 3-1
(0-1, 0-1, 2-0)