Seger & Serieseger!

Arkivfoto: Mats Engfors/Fotographic

Efter gårdagens förlust mot Hudiksvall ställdes vi idag mot ett minst lika bra Östersund och det gällde att direkt ladda om för att studsa tillbaka. Samtidigt hade vi ett jätteläge att redan nu säkra seriesegern genom att ta minst 2 poäng – mot det lag som fortfarande, inför matchen, hade en teoretisk chans att gå om oss i tabellen.

Östersund visade direkt i inledningen att det skulle bli en tuff uppgift. De gjorde 1-0 tiden 2.42, men vi kom tillbaka starkt och pressade Östersund i deras försvarszon under många och långa stunder i den första perioden. När Hesa Fredrik ljöd för periodpaus var nog Östersund väldigt lättade över att det fortsatt stod 1-0 på resultattavlan.

Efter en ovanligt lång periodpaus (isproblem) så fortsatte vi jakten och kvitterade rättvist tiden 4.26 i den andra perioden. Mikael Lidhammar visade upp kreativitet och finess när han rundade både kasse och Östersundförsvarare för att sedan läckert sprätta pucken i nät.

Vi utökade till 1-2 i den andra perioden

Fredrik Bergdahl la ett klockrent pass, från egen zon, till Viktor Sandberg på offensiv blå som ensam med Christoffersson i hemmakassen bombade in pucken i krysset. När vi sedan fick spela en man mer var det oerhört nära 1-3 när samma Sandberg spelade över till Nyman vid den vänstra stolpen, men pucken smet just utanför.

Vi spelade uppoffrande, krigade och slet. Ett exempel är när Sebastian Harila och Mattias Fahlesson täckte både ett och tre skott och visade upp enormt krigarhjärta i mitten av den andra perioden när Östersund pressade på för kvittering, någonting vi inte lät ske.

Det var en match med mycket känslor. När en Östersundspelare tyckte att det var en bra idé med en spearing efter avblåsning så rann bägaren över och det brakade loss mellan två spelare ur vardera lag. Dessa tilldelades 5+20 minuter och fick gå och duscha. Känslorna och tjuvnypen fortsatte dock matchen genom.

ÖIK gick verkligen för kvittering i den tredje perioden, men vi hade helt andra planer och fortsatte också att skapa chanser. Vi åkte på två lite märkliga utvisningar i slutskedet av matchen, men tillsammans med vår Victor Johnson mellan stolparna så redde vi ut det och tog med oss samtliga 3 poäng.