Seger & Serieledning! “otroligt skön seger”

Serieledning!

Det satt långt inne, men det blev seger och tre blytunga poäng för Boden.

Boden Hockey tog emot gästande Vännäs HC i den näst sista hemmamatchen innan Allettan.

Boden inledde matchen i rasande tempo och var betydligt bättre än västerbottningarna, i alla fall i den första perioden. Christian Nyman kunde inleda matchen med att göra sitt 304:e mål i Hockeyettan när han lirkade in 1–0 efter dryga 13 minuters spel.

När sedan Emil Lindblom hittade nätmaskorna bra precis en minut senare så var det Boden för hela slanten. Hemmalaget kunde mycket väl ha haft ett par tre mål till innan perioden var till ända, men en stabil tvåmålsledning hade Boden i paus.

I den andra perioden kunde Isak Pantzare panga in trean efter drygt fyra minuter, men efter detta så somnade Boden Hockey. Eller som tränare Fagervall kallade det på presskonferensen efter matchen “Vi blev lite väl mysiga”.

Vännäs tackade för detta och satte reduceringen i numerärt överläge efter 18,26. Boden Hockey kunde dock göra 4–1, även det i powerplay, med knappa en och en halv minut kvar.

Vännäs hade dock inte gett upp denna match, utan istället gjorde de ett otroligt psykologiskt viktigt mål med åtta sekunder kvar av den andra perioden.

Men den stora snackisen var dock den huvudtackling som Erik Hannu bjöds på i slutet av perioden, och därmed så växer Bodens skadelista med ännu ett namn. Vännässpelaren fick ett välförtjänt matchstraff för det tilltaget.

– Hannu fick utgå med hjärnskakning tyvärr. Nu har vi Dahlroth, Wahlgren, Tamminen och Hannu borta. Tamminen blir borta till jul i alla fall, säger tränare Fagervall.

I den tredje perioden var det stundtals lite tafatt spel från hemmalagets sida och hade ej heller den där rätta turen med sig heller om vi ska vara ärliga. Lägen skapades helt klart, men den där rätta skärpan, eller turen, fanns inte.

Istället kunde Vännäs stänka in ytterligare en reducering till 4–3 och nu var det en riktig nerv i denna match. Boden försvarade sig dock bra och kunde hålla undan och tog därmed tre otroligt viktiga poäng och därmed är Boden Hockey fortsatt i serieledning.

– En otroligt skön seger, men ska jag vara helt ärlig så var Vännäs riktigt bra och det var nära ögat. Men vi blev alldeles för mysiga i spelet och det var nästan som att vi bara myste omkring ute på isen. Som sagt, poängen är jag nöjd med, men absolut inte prestationen, det måste helt enkelt bli bättre, avslutar Joakim Fagervall.

Nu väntar sista hemmamatchen nästa onsdag mot Clemensnäs för att sedan bli dubbelmöten helgen efter mot Sundsvall och Örnsköldsvik innan Allettan drar igång.