Seger och viktig tabellplacering bärgad!

Ikväll spelades den sista matchen i Allettan Norra, en viktig match med viktiga poäng och tabellplacering att spela om

Förutsättningarna var sådana att vi låg 6a i tabellen inför matchen, 1 poäng bakom Strömsbro på femteplats.

Matchen började något böljande men sedan tog vi över mer och mer. 0-1 kom tiden 05:04 när Robin Liljekvist dunkade in sin egen retur. Vi skapade mer och mer i Kirunas försvarszon och vid tidpunkten för powerbreak hade vi tagit över fullständigt.

Båda lagen pratade ihop sig under powerbreak, vi kom ut starkast. Inom 57 sekunder efter powerbreak hade vi inte bara gjort 1 utan 2 mål.

0-2 blev till efter friskt snurr i anfallszonen där Kiruna hade svårt att hänga med. Till slut la Linus Hedman listigt in pucken bakom Ludvig Christoffersson i hemmakassen. Endast 13 sekunder stod det 0-3 när Marcus Sandström visade upp sitt starka närkampsspel, gick vinnande ur den duellen och läckert la pucken till Elias Edström som direktsköt.

Matchens första utvisning kom tiden 18:04 i den andra perioden och det nyttjade vi på bästa sätt när Linus Hedman satte 0-4 med 3 sekunder kvar av den andra perioden.

Direkt i inledningen av den tredje perioden drabbades vi av två utvisningar tätt följt av varandra och det nyttjade Kiruna IF. 1-4 i spel 5 mot 3 och 2-4 i efterföljande 5 mot 4-spel för deras del. Vi fick dock det sista ordet när vi satte 2-5 med 49 sekunder kvar av matchen i tom kasse, genom Linus Hedman som alltså stod för 3 mål denna afton.

Nu är det dags för slutspel till Hockeyallsvenskan!

I och med vår trepoängare och att Strömsbro tappade poäng i sin sista match mot Sundsvall gick vi om dem i tabellen och väljer nu motstånd till Kvartsfinalen som lag 5 i turordningen och har då 4 lag att välja mellan. Under veckan ska Play In från Vårserierna spelas klart och valen görs sedan på söndag kl 12.00.

Vi vet redan nu att de två första (i bäst av 5) kvartsfinalerna spelas på vår hemmais, tisdag 7 mars och onsdag 8 mars. Sprid ordet, det är dags för slutspel i vår hemmaborg!

Kiruna IF – Boden Hockey, 2-5
(0-3, 0-1, 2-1)
0-1 05:04 Robin Liljekvist (Alexander Wallin, Elias Edström)
0-2 16:58 Linus Hedman (Viktor Sandberg, Andreas Nilsson)
0-3 17:11 Elias Edström (Marcus Sandström, Alexander Wallin)
0-4 39:57 Linus Hedman (Filip Bratt, Andreas Nilsson) PP1
1-4 41:23 Jesper Landström (Philip Kemi, Nico Joki) PP2
2-4 42:56 Mattias Mustonen (Philip Kemi, Nico Joki) PP1