Seger och serieledning!

Kvällens match blev en svängig historia med något slags rekord i tvåminutersutvisningar

Båda lagen öppnade piggt och Teg piggast. De tog ledningen på ett friläge efter drygt 2 spelade minuter. Det blev mycket spel i special teams för båda lagen redan i den första perioden. Teg fick 4 minuter powerplay, vi 15 sekunder och sedan även 2 minuter spel 4 mot 4. Vi spelade tryggt i boxplay, rensade och såg till att Teg fick börja om. Jacob Carlsson visade tidigt i matchen några fenomenala räddningar.

I den andra perioden fortsatte spelare från båda lagen att besöka botbänken, totalt 18 utvisningsminuter bara i den andra perioden.

Vi skapade några riktigt vassa lägen, bland annat ett skott från Felix Dahlroth som Edström i hemmakassen fick problem med, pucken rullade iväg sakta sakta men fångades upp just innan mållinjen. I nästa numerära överläge var det nära att Robin Höglund styrde in Anton Tanos skott. Men så tiden 13.46 i den andra perioden kom kvitteringspucken! Viktor Sandberg till Linus Hedman betydde 1-1 på resultattavlan vilket stod sig perioden ut.

Utvisningarna fortsatte att dugga tätt i den tredje perioden och det var i powerplay som Teg gjorde både 2-1 och 3-1. Vi svarade drygt 2 minuter senare med att reducera till 3-2, även det målet i powerplay, denna gång av Anton Tano assisterad av Elias Edström.

Knappt 1 och en halv minut kvar av ordinarie matchtid och gissa vad? Jo, dags för special teams igen. En tegspelare fick sätta sig på botbänken. Vi tog time out och spelade 6 mot 4. Med 22 sekunder kvar på matchuret stänkte Mikael Lidhammar in 3-3.

I övertidsperioden stod Teg för vassast lägen, men vår Jacob Carlsson visade upp lysande räddningar. Tegs försvarsspel stred emot när vi satte fart framåt. Matchen fick slutligen avgöras på straffas.

I straffläggningen kom Antti Karjalainen in och fullständigt spikade igen.

Första straffen satte Anton Tano mycket läckert!
Tegs första straff tog Karjalainen hand om på ett övertygande sätt.
Vår andra straff räddade hemmamålvakten Edström.
Antti Karjalainen räddade även Tegs andra straff!
Mikael Lidhammar la sedan kyligt in en backhand på sin straff och avgjorde därmed matchen.

2 poäng till oss.
Det innebär att vi nu är serieledare med en match kvar att spela. Den matchen spelas på onsdag mot Vännäs HC i vår hemmaborg där vi alltså har allt i egna händer för att säkra seriesegern. ALLA till hallen!

Tegs SK – Boden Hockey, 3-4 GWS
(1-0, 0-1, 2-2, 0-0, 0-1)
1-0 02:10 Luvig Wistén (Oscar Frestadius)
1-1 33:46 Linus Hedman (Viktor Sandberg, Mikael Lidhammar) PP1
2-1 41:49 Tobias Holmberg (Sebastian Manberg, Alexander Popovic) PP1
3-1 44:43 André Nordstrand (Sebastian Manberg, Tobias Holmberg) PP1
3-2 46:58 Anton Tano (Elias Edström) PP1
3-3 59:38 Mikael Lidhammar (Marcus Sandström, Viktor Sandberg) PP1