Seger och femte hållna nollan i AllEttan!

Idag stod vi inför en tuff uppgift när Östersund gästade oss i Björknäshallen.

Efter 3 spelade minuter har vi matchens första målchans, när Johan Ceder spelade fram till Fredrik Bergdahl framför kassen. Vi biter oss fast mer och mer i offensiv zon och fortsätter skapa lägen.

När halva den första perioden var spelad hade ändå Östersund bitit sig in i matchen mer, men det var vi som, rättvist, gjorde det första målet. 1-0 kom tiden 11.33 när Max Pålholm bjöd på en riktig delikatess och sprättade in pucken i krysset.

Strax där efter blev det farligt när Östersund styr pucken i stolpen, förvisso med en väldigt misstänkt hög klubba. Tiden 13.01 har även vår vilt krigande lagkapten ett backhand skott i målramen. Vi visade även upp riktigt fint powerplay-lir i slutskedet av perioden men fick nöja oss med 1-0 på resultattavlan efter en spelad period.

#9 Viktor Lindgren gjorde comeback i Bodentröjan och visade upp fartfyllt spel. Foto: Mats Engfors/Fotographic

Tiden 1.34 i den andra perioden får vi spela boxplay för första gången i matchen och löser det på ett formidabelt sätt, där Östersund inte tillåts att skapa några farligheter.

Vårt hemmagäng för spelet i inledningen av den andra perioden. Östersund hade några farliga spelvändningar, men slog annars mycket till icing. Bortalaget fick sedan chansen igen i spel i numerärt överläge tiden 12.59 och kommer efter det in mer i matchen, men vi kämpar och sliter och Endre är tät.

2-0-målet blev till i powerplay där #2 Sebastian Harila fanns framför kassen och skymde målvakten. Foto: Mats Engfors/Fotographic.

I den tredje perioden är det vår tur att lira powerplay. I den spelformen sitter 2-0 när Ylivainio avlossade skott och Harila fanns framför kassen och skymde på ett bra sätt. Samma lille högerfattade trollkarl stod även för 3-0 tiden 12.17, assisterad av Jonathan Tholander.

Vi spelar med ett bra självförtroende, där bland annat Tommy Wargh visade upp sin klass när han i samma byte först snurrade bort en Östersundspelare i offensiv zon för att sedan även täcka skott i vår försvarszon.

#40 Jesper Ylivainio stod för 2 kassar i dagens match, det ena assisterad av nyförvärvet #79 Jonathan Tholander. Foto: Mats Engfors/Fotographic

Endre stod för några riktiga kalasräddningar i matchen, bland annat en i slutet av den tredje perioden när Östersund hade lyckats etablera tryck efter spel i numerärt överläge. När hesa Fredrik ljöd för sista gången idag så stod det 3-0 på resultattavlan och vi kammade hem ytterligare 3 viktiga poäng i striden mot Allsvenskan.

#35 Claes Endre såg till att vi höll femte nollan i AllEttan och blev utsedd till matchens lirare. Foto: Mats Engfors/Fotographic.

Imorgon är det dags igen. Hudiksvall som har samma antal poäng som oss kommer till Björknäshallen. Det blir en riktigt spännande “6 poängs-match” i kampen om de åtråvärda placeringarna i tabellen inför fortsättningen. Våra sponsorer bjuder även då på fri entré, så se till att ta dig till hallen och stötta vårt gäng. Nedsläpp kl 16.00.

Boden Hockey – Östersunds IK, 3-0
(1-0, 0-0, 2-0)