Seger mot </br>Piteå HC!

Seger mot
Piteå HC!

Boden Hockey knep en viktig seger i jakten på en plats i AllEttan när man ikväll besegrade lokalkonkurrenten Piteå i ett hett derby med 2-1. Stor matchvinnare blev Max Pålholm som stod för båda Bodens mål i vad som också var HockeyEttans Veckans Match.

Första perioden var Boden Hockeys helt och hållet från start till mål. Man satte en enorm press på Piteå som hade svårt att etablera något spel i offensiv zon och mäktade faktiskt bara med att avlossa två skott mot Carl-David Almqvist i Bodens mål under den inledande perioden.

Hemmalaget tog också ledningen efter 6.33 när Christian Nyman vann en tekning bakåt till Max Pålholm som klev inåt i banan och hittade rätt vid närmsta stolpen bakom Joel Vännström i Piteås mål. Även om Boden fortsatte trycka på och spela bra efter målet så fick de 1325 personerna i publiken inte se några fler mål under perioden.

I den andra perioden kom Piteå ut som ett nytt lag och visade upp ett helt annat spel än i den första. Det gav till slut också resultat när man kvitterade efter 11.48 då man kom i ett tre mot en-läge och Tim Kämpeberg tryckte in en retur efter skott från Emil Wrenman. Dessförinnan hade vi fått se en del känslor mellan lagen då Alfons Nordberg och Emil Wikström rök ihop i ett slagsmål som gav dem båda matchstraff.

Boden fick chansen i power play i slutet av perioden och hade där sina bästa möjligheter att göra mål, men fick nöja sig med att gå till pausvila med 1-1 i ryggen.

Det svängde fram och tillbaka ganska rejält i den tredje perioden där lagen turades om att byta chanser med varandra. Det fanns lägen att ta ledningen åt båda hållen under ett par minuter i mitten av perioden, men målvakterna fortsatte hålla tätt.

Med fyra minuter kvar av perioden fick Boden chansen att spela fem mot tre då Tim Kämpeberg och Viktor Nilsson båda drog på sig utvisningar inom loppet av 29 sekunder och då tog Boden chansen. Max Pålholm gled runt innanför blålinjen och hittade till slut skottläge där Piteås målvakt Joel Vännström var på pucken, men tappade in den i mål, vilket innebar 2-1 för hemmalaget.

I samband med målet fick Piteå chansen att spela i numerärt överläge där man också plockade målvakten i slutet. Men Boden försvarade sig bra och lyckades hålla undan tiden ut.

Riktigt kul att se publiksiffran på 1325 personer denna måndagskväll där man fick se många fina insatser i hemmalaget. Framförallt tog Carl-David Almqvist chansen i målet och svarade för ett par viktiga räddningar.

Nästa match är mot Östersund, hemma i Björknäshallen, söndag 4 november kl 16.00.
Varmt välkomna!

Boden Hockey – Piteå HC 2-1
(1-0, 0-1, 1-0)

Målskytt Boden Hockey: Max Pålholm x2
Målskytt Piteå: Tim Kämpeberg

Skott: 29-21 (11-2, 7-12, 11-7)
Utvisningar BHF: 6×2, 1×5 + Game Misconduct PHC: 8×2, 1×5 + 2x Game Misconduct + Match Penalty
Domare: Jimmy Andersson
Publik: 1325 personer

Foto (alla bilder): Mats Engfors/Fotographic
Skribent: Jens Lindmark