Seger med 0-3 mot Hanviken!

SEGER I FÖRSTA MATCHEN.

Delmål ett klarades av med bravur denna dag. Hanviken besegrades med klara 0–3 på bortais.

Det var dags för returmöte mot Hanviken och det var inte de bästa förutsättningarna för Bodens del. Boden har som ni alla vet en ganska diger skadelista och nu till denna match tvingades de avstå från två spelare till. Både Felix Dahlroth och Hugo Haas ligger hemma i sjuksängen tyvärr.

Men Boden inledde matchen ganska piggt i en annars ganska hafsig och slafsig förstaperiod. Inget av lagen skapade egentligen något riktigt kommando, detta även fast tempot var relativt högt. Några halvchanser var det för bägge lagen där de absolut bästa chanserna dök upp i periodens sista minut, men den första perioden slutade mållös.

I den andra perioden var det lite mer organiserat spel från främst Boden Hockey som var det klart bättre laget inledningsvis. Efter 4,29 stod Daniel Mannberg för en riktig delikatess när han lyfte in pucken framför mål med ett riktigt flippass. Andreas Nilsson tackade och tog emot och satte elegant pucken i nät. 0–1 var därmed ett faktum och Boden hade välförtjänt tagit ledningen.

Efter målet tog hemmalaget över något i samband med en dubbelutvisning och Boden var ordentligt tillbakapressade i egen zon där hemmalaget hade några riktigt fina chanser, dock utan resultat.

Som sagt, tempot var ganska högt, däremot tycker jag att passningsspelet lämnade en hel del att önska, utan stundtals kändes det nästan lite flipperspel och pucken studsade lite hit och dit.

Boden Hockey var dock det lag som fick gå till pausvilan med en uddamålsledning.

I matchens tredje och sista period så var det bortalaget Boden Hockey som var det klart vassare laget. Boden skapade rätt ordentligt med bra målchanser och laget fick ett gyllene tillfälle att utöka ledningen när de fick möjlighet att spela fem mot tre. Boden behövde bara 22 sekunder innan Daniel Mannberg tjusigt kunde lägga in tvåan efter assist av Thomasson och Arvidsson.

Boden Hockey kontrollerade den sista perioden väldigt bra, och var egentligen aldrig riktigt hotade.

Detta även om hemmalaget Hanviken gjorde ett sista försök att komma ikapp och plockade målvakten med 3,22 kvar av matchen. Henri Tamminen satte den berömda spiken i kistan med sitt 0–3 mål i öppen kasse.

Boden Hockey vann mycket välförtjänt med klara 0–3 (0–0, 0–1, 0–2).

Därmed var delmål ett nått och i morgon så väntar Nyköpings SK klockan 16.00.

Förhoppningsvis så blir det ytterligare tre viktiga poäng då.