Seger i tredje försäsongsmatchen!

Ikväll var det Tegs SK som gästade oss för första gången den här säsongen

Den första perioden var jämn och böljande och slutade även 1-1 på resultattavlan.

Det första målet gjordes av Teg redan efter 2 minuter på ett friläge. Vi kvitterade genom Christian Nyman i en situation där Nyman, från bakom förlängda mållinjen, spelade fram till Pontus Johansson som direktsköt. Pucken träffade målramen och Nyman petade sedan in returen, denna gång placerad framför mål.

Vi kom ut mer resolut i den andra perioden vilket också gav utdelning direkt. Vi jobbade fast en puck i anfallszon och sedan gick pucken som på ett snöre mellan Joel Wahlgren, Filip Lindén och Simon Andersson, med den sistnämnde just sist på pucken, fram till ställningen 2-1.

Det var mycket Boden sedan. Teg hade stundtals svårt att ta sig ur egen zon, men så kom de på livsfarliga uppstick. Oscar Frestadius var sånär på att bli tvåmålsskytt, även denna gång på ett friläge, men den här gången var det Jacob Carlsson i hemmakassen som fick det sista ordet och tog hand om pucken.

Teg tog Time Out och pratade ihop sig, men så gjorde även vi, och det var mycket Boden igen när pucken släpptes. Men några minuter senare fick Teg spela powerplay och utjämnade där till 2-2 efter ett snyggt hockeymål. Även vi fick spela powerplay strax därefter och stod också för fint spel som resulterade i 3-2, vilket stod sig perioden ut.

Teg jagade kvittering i den tredje perioden. De fick även möjlighet att spela 5 mot 3, men vi kämpade, slet och spikade igen. När Teg tog ut målvakten för att spela 6 mot 5 så var det istället Christian Nyman som satte spiken i kistan när han, från egen försvarszon, satte pucken i tom kasse och fastställde slutresultatet till 4-2.

Nu åker vi till Kiruna i helgen för att möta båda Kirunalagen. Sedan spelas den sista försäsongsmatchen fredag 23/9 kl 19.00 i vår hemmaborg när Vännäs gästar oss.

Boden Hockey – Tegs SK, 4-2
(1-1, 2-1, 1-0)
0-1 2:30 Oscar Frestadius (Ossian Sjödin, Ludvig Lindström)
1-1 15:09 Christian Nyman (Pontus Johansson, Fredrik Granberg)
2-1 22:46 Simon Andersson (Filip Lindén, Joel Wahlgren)
2-2 31:56 William Magnusson (Alexander Andersson, Oscar Frestadius) PP1
3-2 35:29 Linus Hedman (Christian Nyman, Felix Dahlroth) PP1
4-2 59:53 Christian Nyman (Linus Hedman) ENG