Seger i premiären!

Firande efter 3-2-målet.

Då var vi äntligen igång med Allettan – det första steget i kvalet mot Allsvenskan

Kiruna IF började matchen piggt, fick tidigt spela powerplay och satte där pucken i nät. Ju längre perioden led desto mer tog vårt hemmalag tag i taktpinnen och fick också slutligen utdelning, även vi i spel 5 mot 4. Det tog bara 4 sekunder för Joel Wahlgren att stänka in 1-1 i den spelformen. Favorit i repris drygt en minut senare, Nyman vann tekningen, Dahlroth passade över till Joel Wahlgren som klippte till och 2-1 var ett faktum inför den andra perioden.

KIF fick en drömöppning av den andra perioden när de kvitterade till 2-2 i den första minuten, en markeringsmiss av oss där KIFs nyförvärv Philip Kemi inte gjorde något misstag. Vi svarade med att göra 3-2 i powerplay, denna gång var det Max Wahlgren som klippte till. Kiruna IF kom tillbaka och gjorde 3-3, återigen efter en markeringsmiss från vår sida.

– Jag tycker att vi stundtals spelar en ganska så bra hockey. Matchen är jämn målmässigt men jag tycker att det ska skilja mer målmässigt för hur spelet ser ut, även om jag tycker Kiruna krigar ända in i kaklet såklart och är jättenära att kvittera i slutet, men jag tycker att fram tills dess ska det vara ett större målgap och det hade det varit också om vi hade spelat en bättre defensiv hockey. 5 mål framåt är helt okej, men vi var gjorda för fler, men försvarsspelet är jag riktigt missnöjd med idag, sammanfattade Roger Forsberg i presskonferensen efter matchen.

Vi drog ifrån till både 4-3, i powerplay signerat… *trumvirvel*… Joel Wahlgren och sedan 5-3 genom årets dragning av Kevin Arvidsson.

Kiruna IF gjorde den tredje periodens enda mål, 5-4 i spel 5 mot 4 för KIFs del och det blev en dramatisk avslutning där KIF verkligen låg på för kvittering, men vi redde ut det och tog hand om samtliga 3 poäng.

Nu spelas nästa match lördag 7/1 när Lindlöven gästar oss. Söndag 8/1 gästar sedan Väsby oss i HIVE Arena Boden.

Boden Hockey – Kiruna IF, 5-4
(2-1, 3-2, 0-1)
0-1 03:23 Mattias Mustonen (Hampus Hagström, Nico Joki) PP1
1-1 16:27 Joel Wahlgren (Andreas Nilsson, Pontus Johansson) PP1
2-1 17:35 Joel Wahlgren (Felix Dahlroth, Christian Nyman) PP1
2-2 20:48 Philip Kemi (Mattias Mustonen, Sebastian Kauppila)
3-2 23:53 Max Wahlgren (Kevin Arvidsson, Viktor Sandberg) PP1
3-3 25:49 Kevin Loppatto (Felix Fjällkeborn, Nils Inga)
4-3 31:52 Kevin Arvidsson (Joel Wahlgren, Christian Nyman)