Seger i Kiruna!

Ikväll spelade vi mot serieledande Kiruna IF i Lombia Ishall

Ja, Kiruna IF hade gått fram som en ångvält i de inledande 3 omgångarna där de snittat mer än 5 mål framåt per match och samtidigt endast hade släppt in totalt 2 mål bakåt. Ikväll satte vi stopp för den segersviten.

I den första perioden tog vi direkt tag i taktpinnen, spelade intensivt och med bra puckkontroll. KIF fick matchens två första powerplay men skapade där inte några direkt farligheter, samtidigt som det var vi som avväpnade dem bra. När det sedan var vår tur att lira med en man mer så var det oerhört nära 0-1 när Tano slog ett delikat pass över centrallinjen till Edström, men pucken smet just utanför.

Det dröjde till den andra perioden innan domaren fick signalera för mål. Det var vi som tog ledningen i powerplay, tiden 15.31. Oskar Matushkin stod för ett mycket välplacerat skott samtidigt som Sebastian Harila, som så många gånger förut, stod perfekt placerad framför målvakten och skymde. Ett minst sagt rättvist mål. Dessförinnan hade vi fått se farliga målchanser av såväl Hedman, Edström, Danielsson och Lidhammar.

Men det dröjde endast 7 sekunder efter vårt ledningsmål så hade Kiruna IF kvitterat. Ett mål som de fick energi av och såg ut att avsluta perioden bäst, men så kom vi tillbaka och skapade rejäl press i Kirunas försvarszon under slutminuterna av den andra perioden.

Vi fortsatte den tredje perioden där vi avslutade den andra – med energi och frenesi såg vi till att chockstarta med att lägga pucken i nät efter endast 14 spelade sekunder. Sebastian Harila var den som forcerade in 1-2. Målskytten fick tyvärr några minuter senare kliva av efter att han täckt skott som olyckligt träffade i ansiktet.

Vi krigade, slet och såg till att försvara vår ledning och därmed ta hand om samtliga 3 poäng denna afton. En målsnål bra match, inte minst med två bra målvakter. Noterbart är att Boden lockade mer publik till Lombia ishall än vad derbyt Kiruna AIF-Kiruna IF gjorde.

Nu laddar vi om för nästa match som spelas på lördag i och mot Vännäs.

Kiruna IF – Boden Hockey 1-2
(0-0, 1-1, 0-1)
0-1 35:31 Oskar Matushkin (Mikael Lidhammar, Viktor Sandberg) PP1
1-1 35:38 Jacob Hansson (Rihards Marenis, Felix Fjällkeborn)
1-2 40:14 Sebastian Harila (Viktor Sandberg, Marcus Sandström)
Skott: 24-29 (8-13, 6-8, 10-8)
Utvisningar BHF: 4×2 min KIF: 2×2 min
Domare: Marcus Karlsson