Seger i första ronden!

Ikväll spelades Kvartsfinal 1 av 3

Den första matchen i matchserien spelades på bortais. En lång dag för våra hockeykrigare som hoppade på flyget imorse, men så äntligen kl 19.00 släpptes pucken och slutspelet var igång.

Vi skapade mest i inledningen där bland annat Robin Höglund roffade åt sig pucken och kom fri med Andersson i hemmakassen, men lyckades inte överlista honom denna gång. Det var sedan Wings som fick matchens första powerplay, men vi stred emot bra.

Just efter att vi hade blivit fulltaligt så stänkte vi dit 0-1. Det var i ett uppspel där Sebastian “Husse” Huczkowski, som så många gånger förut, visade att han har “näsa för mål” och rakade in Viktor Sandbergs briljanta passning. Domaren fick inte signalera för något mer mål i den första perioden, mycket tack vare monsterräddningar från båda målvakterna.

Wings kom ut starkt i den andra perioden och kvitterade i spel 6 mot 5, då det var en avvaktande utvisning. Det följde sedan en hafsig period där det gick fort åt båda hållen. En minst sagt spännande drabbning.

Vi tog över taktpinnen ordentligt i tredje perioden men lite från ingenstans gjorde Wings 2-1 i en spelvändning. Vi hängde inte läpp för det utan fortsatte istället forcera framåt. 2-2 satt rättvist med 3 minuter kvar på matchuret ála tek och dunk. Vi fick lira powerplay i slutet av den tredje perioden och skapade lägen, men Hesa Fredrik ljöd och vi gick till en tredje periodvila.

Vi snackade ihop oss i pausen och startade den fjärde perioden som den tredje slutade – i powerplay och med rejäl press i Wingszoonen. Tiden 1.20 dunkade vår kapten in 2-3 och vi tog därmed ledningen i matchserien.

Nu vänder vi hemåt och ser fram emot avgörandet på vår hemmais.