Seger i första ronden!

#11 Elias Edström gjorde 2-0 på ett kyligt sätt och var en av segerorganisatörerna när han totalt stod för 1+2 ikväll.
Ikväll började äntligen Slutspelet!

De båda lagen kände lite på varandra i inledningen. Vår bästa målchans blev till när Christian Nyman bakom förlängda mållinjen la ett delikat pass till Robin Höglund mitt i slottet, men Borås målvakt Konstantin Barulin stod i vägen. Vi fick chansen att spela powerplay två gånger om i den första perioden, men skapade där inte nämnvärt mycket.

Borås skapade också en del farligheter i den första perioden, men mestadels efter att vi slarvat och spelat fast oss i egen zon. Vår mur i buren Carl Hjälm stod för trygga och viktiga räddningar i den första perioden och det stod alltjämt 0-0 på resultattavlan inför den andra perioden.

Vi satte gasen i botten i den andra perioden och gick ifrån till hela 3-0. Det första målet blev till när Felix Dahlroth sköt från sin backplats i spel 5 mot 4. 2-0 stod Elias Edström för när han läckert lyfte in pucken bakom Barulin i bortakassen. Samma Edström var inblandad i 3-0-målet när han kyligt släppte pucken i precis rätt läge för Andreas Nilsson att stänka dit.

3-0 signerat #15 Andreas Nilsson!

Vi kontrollerade den tredje perioden. Borås tog time out med ca 7 minuter kvar, provade plockade ut målvakten för att spela 6 mot 5. Istället var det vi som gjorde mål i öppen kasse genom Joel Wahlgren. Med 3.51 kvar på matchuret fick Borås in 4-1 och provade sedan att plockade målvakten igen, fick även med sig en utvisning och spelade 6 mot 4. Vi stred emot bra, täckte skott och säkrade den första segern.

Vi tog hand om första ronden, men än är ingenting vunnet

Det är först till 3 segrar som gäller och nästa match spelas redan imorgon kl 19.00 i HIVE Arena, då är det åter 0-0 på resultattavlan och full fart från första nedsläpp som gäller.

Boden Hockey – Borås HC, 4-1
(0-0, 3-0, 1-1)
1-0 22:25 Felix Dahlroth (Pontus Johansson, Christian Nyman) PP1
2-0 29:36 Elias Edström (Max Wahlgren, Robin Liljekvist)
3-0 39:11 Andreas Nilsson (Elias Edström, Robin Höglund)
4-0 53:47 Joel Wahlgren (Andreas Nilsson, Elias Edström)
4-1 56:09 Joni Nikko (Christoffer Häggblad, Emil Eriksson)