SEGER i första Play Off 3-matchen!

Som vi har längtat, laddat och tränat. Laget har kört hårt på träningarna och supporters har tränat på ramsor! Ikväll släpptes äntligen pucken i Play Off 3 mellan Boden Hockey och Huddinge IK.

Tidigt i första perioden drabbas Boden av en utvisning och matchens första numerära överläge tillföll alltså Huddinge. Boden kämpar och sliter i boxplay, såpass att Huddinge faktiskt inte får till ett enda skott på mål i det numerära överläget.

Det var mycket energi och Boden visade direkt att man var på riktigt spelhumör efter 3 veckors uppehåll. När det var dags för Bodens första numerära överläge i matchen får Tommy Wargh till en riktig fullträff, som med hjälp av bra skymning framför kassen, går raka vägen in i mål. 1-0 till bortalaget, ett resultat som stod sig perioden ut.

Andra perioden börjar i spel 4 mot 4, som sedan övergår i att Boden får spela powerplay och skapar några fina lägen. Tiden 8.07 i den andra perioden tar Huddinge time out. De får energi av det och lyckas kvittera till 1-1, tiden 11.34.

Resterande del av perioden bjuder på lite böljande spel, några fina lägen bland annat med firma Sundqvist/Askebrand/Cederborg. Samtidigt står Oskar Sehlstedt för några riktiga monsterräddningar.

Vi hade alltså 1-1 på resultattavlan inför den tredje perioden.

Tidigt i tredje perioden fintar Max Pålholm bort både en och två gubbar. Den tredje gubben tvingas dra på sig en utvisning för att få stopp på Pålholm. Numerärt överläge för Boden och då sitter den igen! Det är Jesper Ylivainio som avlossar ett skott som Sebastian Huczkowski snyggt styr in och sätter Boden i förarsätet med 1-2 på resultattavlan.

Oskar Sehlstedt fortsätter att storspela i kassen och Huddinge får till slut ta ut målvakten för att försöka få till kvitteringen i spel 6 mot 5. Istället snor Christian Nyman, ikväll i tröjnummer 100 för att fira Boden 100 år, åt sig pucken och lägger säkert in den i tom kasse.

Våra hockeykrigare vann alltså det första Play Off 3-mötet efter en riktig laginsats, snygga mål och en storspelande Oskar Sehlstedt.

Detta innebär att vid vinst på fredag i vår hemmaborg, så är Boden vidare till Kvalserien till HockeyAllsvenskan! “Kvinna och man ur huse!” TILLSAMMANS mot Allsvenskan!

Huddinge IK – Boden Hockey 1-3
(0-1, 1-0, 0-2)
Målskyttar Boden Hockey: Tommy Wargh, Sebastian Huczkowski, Christian Nyman
Målskytt Huddinge IK: Joakim Hällerström
Skott: 18-27 (6-6, 9-11, 3-10)
Utvisningar Boden: 4×2  Huddinge: 5×2
Domare: Fredrik Stenerfelt
Publik: 698 personer