Seger i bortapremiären!

Idag begav sig våra hockeykrigare iväg 40 mil med buss för att spela bortapremiären där Örnsköldsvik HF stod för motståndet.

Det var mest Boden i inledningen, tills ÖHF fick chansen i powerplay och fick lite luft under vingarna. Boden redde ut det och fick sedermera också spela i numerärt överläge där man etablerade tryck direkt. Örnsköldsvik stod emot den första vågen, men när Henri Tamminen fick pucken i mittzon och klev in över offensiv blå dammade han in 0-1, tiden 16.55. I publiken hördes en liten men högljudd Boden-klack.

Andra målet kom med endast 19 sekunder kvar av den första perioden. Även det målet i powerplay, när Per Savilahti hittade nätmaskorna på direktskott, assisterad av Viktor Sandberg.

Örnsköldsvik chockstartade den andra perioden genom att reducera till 1-2 när Simon Engström spelade över till Martin Krasnican som blev ensam med Endre i målet och inte gjorde något misstag.

I den andra perioden fick ÖHF besöka botbänken 3 gånger i rad. När vi satte fart hade hemmalaget det tungt att hänga med. På tredje försöket i perioden satt 1-3. Även denna gång signerad Per Savilahti-Nagander, efter att Viktor Sandberg hade vunnit tekningen och Kevin Loppatto spelat över.

I början av den tredje perioden fick Marcus Sandström en ful smäll mot huvudet och blev liggande. ÖHF-spelaren fick 5 + game för Checking to the head. Några minuter senare åker även Henri Tamminen ut 5 + match för Abuse of Officials.

I spel i numerärt underläge för oss var det riktigt nära 1-4 när Anton Toolanen snyggt hittade fram till Christian Pettersson, men pucken ville inte över mållinjen något mer denna afton. Inte heller när Max Pålholm lekande lätt skrinnade förbi sin försvarare. Den tredje perioden slutade mållöst och slutresultatet skrevs till 1-3.

Publik: 75 personer

På söndag kommer Tegs SK på besök i Björknäshallen. Då behöver vi din hjälp att försvara serieledningen!