Seger i avslutningen av AllEttan!

Det fanns revansch att kräva i Glysishallen idag och det visade Boden direkt genom att göra 1-0 i första perioden. Det var som vanligt hårt arbetande Robin Askebrand, som i spel i numerärt underläge, satte full fart framåt. Han och Marcus Collin kom i ett 2 mot 1-läge, där Askebrand klippte till och såg till att pucken hamnade bakom Magnus Åkerlund i Hudik-kassen.

När 15 minuter var spelade av första perioden fick Hudiksvall chansen i spel 5 mot 3 och lyckas då kvittera, ett resultat som stod sig perioden ut.

Efter drygt halva andra perioden var spelad var det Viktor Sandberg som med fint förarbete av Christian Nyman, även denna gång i numerärt underläge, blev frispelad och snyggt hängde dit 2-1 bakom inbytta Andreas Bosson i hemmalagets mål. Innan dess hade Oskar Sehlstedt stått för ett par riktigt fina räddningar, bland annat i en 2 mot 1-situation.

I slutskedet av perioden blir Robin Askebrand tvåmålsskytt när han, trots att han har två försvarande spelare mot sig, är starkast framför kasse och gräver in 3-1-pucken.

I tredje perioden jagade Hudik kvittering. De lyckas reducera tiden 15.04 i den sista perioden, men Boden svarar snabbt genom att kvällens andra tvåmålsskytt, Viktor Sandberg, hängde dit 4-2 i öppen kasse.

Hudiksvall gör sedan 3-4 när Alexander Pettersson styr in Filip Landers skott, men närmare än så kommer aldrig hemmalaget och i och med kvällens 3-poängare går Boden återigen upp i serieledning!

Boden har nu spelat alla matcher i AllEttan Norra, medan bland annat Östersund har en match kvar att spela. Om Boden kommer etta eller tvåa när tabellen summeras, vet vi alltså först på onsdag, när samtliga lag har spelat alla sina matcher.

Vi vet alltså inte ännu om vi är direktkvalificerade för Play Off 2 eller Play Off 3, men vi vet att vi kommer fortsätta tampas i kvalet mot Allsvenskan! Håll utkik i våra sociala medier och på vår hemsida så ses vi sedan i Björknäshallen när det är dags!

Hudiksvalls HC – Boden Hockey 3-4
(1-1, 0-2, 2-1)

Målskyttar Boden Hockey: Robin Askebrand x2, Viktor Sandberg x2
Målskyttar Hudiksvalls HC: Henric Nordin, Lucas Byhlin, Alexander Pettersson
Skott: 28-24 (9-10, 10-12, 9-2)
Utvisningar Boden: 9×2 Hudiksvall: 5×2
Domare: Alexander Jidemo
Publik: 672 personer