Seger i Allettans sista hemmamatch!

Sista hemmamatchen i Allettan spelades idag när Nyköping gästade oss.

De båda lagen fick tidigt besöka utvisningsbåset och det blev 4 mot 4-spel som sedan blev 4 mot 3-spel och 5 mot 4-spel för vår del, men inget mål i de spelformerna, men kort efter att Nyköping blivit fulltaliga satt 1-0 signerat Alexander Wallin. Nyköping hade också några vassa målchanser i den första perioden, bland annat ett friläge men Carl Hjälm stod då för en jätteplockräddning.

1-0 signerat Alexander Wallin.

Vi startade den andra perioden starkt, skapade långa anfall och rejäl press i Nyköpings försvarszon. Vi fortsatte trampa på och till slut kom 2-0, i en spelvändning där Max Wahlgren bland annat hade med sig Kevin Arvidsson men valde att avsluta själv där han stod för ett riktigt pangavslut.

Vi utökade till 3-0 tidigt i den tredje perioden genom lagkaptenen Pontus Johansson. Nyköping skapade nerv i matchen när de reducerade till 3-1 efter en offensiv tekning för deras del. Tekningsvinst, skott och styrning. Vi drabbades sedan av två täta utvisningar vilket för en kort stund innebar 5 mot 3-spel för Nyköping, men vi kämpade, slet, visade hjärta och klarade av det.

När vi blev fulltaliga satte vi full fart framåt och punkterade matchen genom att göra 4-1 efter en sekvens där vi skapat ordentlig oreda i Nyköpingsförsvaret och Fredrik Granberg till slut direktsköt in slutresultatet.

4-1 stänkte Fredrik Granberg dit.

Nu återstår det endast 1 match av Allettan. Den spelas på bortais på onsdag, i Lombiahallen i Kiruna.