Seger, 2-0 mot Vallentuna! “man måste spela smart”.

MUREN OCH BRÄCKAN

Kung Tamminen är tillbaka. Han visade verkligen vägen efter 2–0 segern mot Vallentuna Hockey.
Murbräckan, #11 Henri Tamminen gör 1-0
Mats Engfors/Fotographic

Boden Hockey skakade verkligen av sig den snöpliga förlusten på övertid senast mot Sundsvall och var det lag som förde spelet direkt i inledningen av den första perioden. Vallentuna var dock duktiga på att trycka ut Boden mot sargen när hemmalaget gick till anfall, i alla fall till en början.

Boden fortsatte att trumma på i jakten på ett ledningsmål, men ett bra målvaktsspel av Vallentunas August Hedlund gjorde att det inte blev något mål i den första perioden.

Bodenkeepern Jacob Karlsson hade en ganska komfortabel period och ställdes egentligen inför några större farligheter. Lagen gick till pausvila med 0–0 på tavlan.

I den andra perioden fortsatte Boden att trumma på mot Vallentunas målvakt August Hedlund. Laget började verkligen bombardera honom för att få hål och därmed sätta ledningspucken.

Den som lyckades få hål på honom var isens kung, Henri Tamminen. Den fysiskt hårt spelande klippan kunde efter ett bra samarbete med Nils Thomasson och Max Kardewall elegant lägga in 1–0.

Efter det målet fortsatte Boden att kriga på mot Vallentunamålet, dock utan resultat.

När det återstod mindre än fyra minuter av perioden klev en annan matchhjälte in i bilden och kunde tack vare en rent magisk räddning bädda för punkteringen av matchen.

Jacob Karlsson var helt överspelad när Vallentuna bara skulle lägga in pucken i öppet mål när Karlsson på ren reflex kunde vispa runt klubban och slå iväg pucken i luften som singlade över målburen. Erik Hannu skickade då ett smörpass upp till Joel Wahlgren som skrinnade ifrån tre Vallentunaspelare och retsamt drog målvakten och lade in pucken mellan benen och 2–0 var ett faktum.

Muren, #60 Jacob Karlsson har precis räddat med ryggen mot skytten.

– Det var ett helt sjukt mål. Jag var helt säker innan det att det skulle bli 1–1, men Karlsson stod ju för en makalös räddning och Joels skridskoåkning var riktigt tjusig att se, myser Joakim Fagervall på presskonferensen efter matchen.

Det kändes lite som spiken i kistan där, för maken till psykologiskt viktigt mål finns nog inte. Att sedan Jacob Karlssons räddning måste vara årets räddning i hela hockeysverige… Om inte hockeyvärlden…

I den tredje och sista perioden försökte Vallentuna Hockey att reducera och därmed komma in i matchen igen. Boden Hockey har dock som ni alla vet en riktigt bra defensiv, och vilket gjorde att det aldrig kändes som någon fara på taket i denna match. Boden spelade bra och kontrollerat och kunde spela hem segern och därmed knipa tre extremt viktiga pinnar.

Henri Tamminen var efter matchen av naturliga skäl väldigt nöjd.

– Absolut är jag nöjd. Jag är nöjd både över mitt spel och hur laget presterade. Vi är betydligt bättre än senast mot Sundsvall och spelar vi så här så blir det roligt även mot Brödernas/Väsby i morgon, myser Kung Tamminen efteråt.

Jag tycker att du har en helt annan spelstil i år kontra hur du har spelat tidigare år.

– Jo, jag har ändrat min spelstil lite. Jag spelar ju fortfarande med mycket känslor, men nu kan jag faktiskt hålla mig kall i de situationer som kräver det. Att spela med rätt känsla är fortfarande väldigt viktigt, men man måste spela smart, säger han och fortsätter.

–Jag har komponerats ihop med Nisse (Thomasson) och Andreas (Nilsson) och jag tycker det har fungerat bra. Jag tycker verkligen att vi kompletterar varandra på ett bra sätt, så jag hoppas att det fortsätter på den vägen, avslutar Henri Tamminen med ett leende.

Nu väntar som sagt Brödernas/Väsby i morgon, och jag hoppas verkligen att det ska bli lapp på luckan, alltså fullsatt…

Nu är det nog kanske att hoppas på för mycket, men däremot hoppas jag att det blir ordentligt med folk på läktarna, för det kommer att bjudas på hockeyunderhållning på hög nivå.

Välkommen in till hallen, vi syns i HIVE Arena.