Säsongens första match har spelats

Det var ett ivrigt rött gäng som kom ut till säsongens första nedsläpp. Gästade gjorde Luleå J20.

Det var en svängig första period som gick i rekordfart pga väldigt få avblåsningar. Men två gånger i den första perioden blåste domaren av för utvisning, båda gångerna innebar det powerplay för Luleå J20. Under båda sekvenserna krigade vi ordentligt där framför allt Marcus “Sasse” Sandström och Fabian Nilsson utmärkte sig, men med endast 9 sekunder kvar av perioden lyckades gästerna sätta dit 0-1, i powerplay för deras del.

Vi skapade också lägen i den första perioden. Bland annat tiden 02.10 med Anton Tano sist på pucken och tiden 11.30 när Sebastian Harila blev frispelad men inte lyckades överlista bortamålvakten. Vi fick se fint målvaktsspel i båda burarna matchen igenom. Andersson i bortakassen räddade frilägen, likaså Carlsson som stod i vägen både 1 och 3 gånger när Luleåjuniorerna kom i snabba spelvändningar.

Bortalaget kom ut piggt till den andra perioden och skapade en del lägen. Det gjorde även vi, närmast att näta i den andra perioden var Elias Edström tiden 11.30, men inget mål denna gång. Luleå utökade istället till 0-2 på ett friläge tiden 16.54 i den andra perioden.

Den tredje perioden var endast 6 sekunder ung när Sebastian Harila drämde iväg ett skott som klingade ordentligt i Anderssons målram, inget mål denna gång men reduceringspucken kom till slut tiden 12.42 av firma Tano-Hedman-Edström med den sistnämnda just sist på pucken.

Vi satte ordentlig press i Luleås försvarszon i slutskedet av matchen och tog även ut målvakten för att spela 6 mot 5 och gjorde där ett ordentligt och flera bra försök att kvittera, men Luleåförsvaret med en storspelande Sebastian Andersson som sista utpost höll tätt och Luleå gick segrande ur denna väldigt typiska försäsongsmatch.

Nu är vi igång och redan hungriga på mer.
På lördag spelas nästa match när Kiruna IF gästar oss med nedsläpp kl 16.00.

Boden Hockey – Luleå J20 1-2
(0-1, 0-1, 1-0)
0-1 19:51 Sandis Vilmanis (Henrik Töyrö, Viggo Nordström) PP1
0-2 36:54 Marcel Stefancik
1-2 52:42 Elias Edström (Anton Tano, Linus Hedman)
Skott: 23-18 (8-4, 5-8, 10-6)
Utvisningar BHF: 3×2 min LHF: 3×2 min
Publik: 463 personer