Revansch – En riktig femetta

Derbyt var fartfyllt direkt från första nedsläpp. Vi skapade några farliga lägen och så gjorde även Piteå. Vår Victor Johnson radade upp några riktigt läckra räddningar och Piteås Westermark likaså.

1-0 kom tiden 07.24 efter ett bra skott av Sebastian Kauppila. Båda lagen fick sedan varsin chans att spela i numerärt överläge. Först var det vi som byggde upp fint spel och en vass chans med Dahlroth och Lidhammar inblandade. Piteå fick direkt efteråt lira powerplay och behöll där pucken i vår försvarszon i 2 minuter utan avblåsning, men fick endast iväg 2 skott på mål tack vare vårt hårt kämpande boxplay med Dageryd, Bergdahl, Nyman och Harila.

När pucken släpptes för den andra perioden hann det bara gå 18 sekunder innan Mikael Lidhammar såg till att göra 2-0, assisterad av kedjekamraterna Pontus Johansson och Kristoff Kontos.

Vi fick där efter besöka botbänken tre gånger, vilket gav Piteå luft under vingarna. Vi fortsatte kämpa och slita i boxplay samtidigt som Victor Johnson stod för några kalasräddningar, men till slut fick Piteå in reduceringspucken i spel 5 mot 3 tiden 10.31. 2-1 på resultattavlan, vilket stod sig perioden ut även om Westermark i bortakassen även han fick stå för några svettiga räddningar i slutskedet av mittakten.

Det var ytterst nära 3-1 i inledningen av den tredje perioden när Anton Tano åkte sig fri, men han stördes något i skottögonblicket, dock på ett tillåtet sätt. Tiden 3.34 i den tredje perioden åkte Piteå på en utvisning och vi tog tillvara på det på bästa sätt när Sebastian Kauppila gjorde 3-1. Vi fortsatte ånga på och gjorde 4-1 med mindre än 2 minuter kvar av matchen när Sebastian Harila och Fabian Nilsson fullständigt forcerade in pucken.

Pucken släpptes ånyo i mittcirkeln och då dröjde det endast 13 sekunder innan vi även hade gjort 5-1. Domaren hade höjt armen för en avvaktande utvisning på en Piteåspelare. Då klippte Pontus Johansson till och fastställde slutresultatet och en riktig laginsats hade återigen säkrat 3 poäng.

– Det är en jämnare match än vad resultatet visar, MEN jag är supernöjd över hur vi spelar vårt spel. Jag tycker att vi följer vår gameplan och strategi hela matchen, sammanfattar Nobbe i presskonferensen efter matchen. Hela presskonferensen kan du se här (länk).

Kvällens matchsponsor BDX utsåg matchens lirare i vardera lag – Bodens #14 Sebastian Kauppila och Piteås #14 Henrik Claeson. Prisutdelare Oskar Sundqvist. Redstorm utsåg #7 William Dageryd till kvällens Redstormkrigare.

Här nedan kan du höra segerintervjun med just #14 Sebastian Kauppila.