Pucken ville inte in

Tidigt i den första perioden får Borlänge chansen i powerplay, men Boden klarar av det bra, spelar uppoffrande och har giganten Claes Endre mellan stolparna.

Det var heta känslor i matchen redan i inledningen. Tiden 7.14 fäller Borlänges Matej Galbavy vår målvaktsgigant. Avsiktligt eller ej så upprör det och båda lagen får besöka botbänken.

Vi får vår enda chans i powerplay för matchen, i den första perioden, och skapar där en del chanser, men Alexander Johansson och hans Borlänge-försvar lyckas freda målet.

Borlänge visar tidigt upp sina offensiva skills och visar att de är ett spelskickligt lag. Det första målet i matchen kommer tiden 16.14 i spel 5 mot 5 när Ludwig Månegarm bakom kassen spelar in pucken framför mål där Sebastian Thors först får dit klubban och vi fick 0-1 på resultattavlan, vilket stod sig perioden ut.

Om den första perioden var Borlänges så var den andra perioden mer Bodens där vårt hemmalag kommer ut riktigt hungriga och Sebastian Harila är tidigt i perioden nära att på helt egen hand trycka in pucken i mål när han går köksvägen, men Alexander Johansson får ordning på pucken och räddar.

Ytterligare några lägen för kvittering fick vi se av bland annat Felix Dahlroth som sånär petade in pucken på backhand, eller då firma Ylivainio-Sandberg-Sandström visade upp skönt lir vilket slutligen resulterade i att Sebastian Kauppila hade fint skottläge, men bortamålvakten stod återigen i vägen. Lite senare avlossar även Per Savilahti-Nagander bössan, inte bara en, utan två gånger i rad, och framför mål finns oxen Sebastian Harila på returen, men fortsatt 0-1 på resultattavlan.

Domare Johansson fortsätter matchen igenom att hitta utvisningar på de rödklädda och det resulterar i slutet av perioden till att Boden får spela 3 mot 5 och 4 mot 5. Claes Endre radar upp räddning efter räddning och storspelar verkligen i Boden-kassen och vi krigar som bara den i boxplay. Snöpligt nog, med Boden-ögon sett, så lyckas vi i slutskedet inte få ut pucken och Borlänge får ändå in 0-2, i spel 5 mot 4 för deras del, med endast 17 sekunder kvar av perioden.

Matchen fortsätter liknande i den tredje perioden. Vi skapar lägen men lyckas inte få in pucken. Marcus Sandström och Viktor Sandberg får dock in pucken, tror hela hallen och även ena linjedomaren signalerar för mål, men när sista ordet var sagt så dömdes målet bort och pucken var nog aldrig inne.

Vi fortsätter trycka på för reducering perioden igenom. Ytterligare ett bra läge kommer när Tamminen jagar, och deras målvakt spelar fel och pucken på något sätt studsar in framför mål, men pucken fortsätter att inte studsa vår väg ändå, och inget mål heller denna gång.

Tiden 17.03 tar vi time out och tar ut målvakten. Då fastställer Borlänge slutresultatet till 0-3 i tom kasse.

Borlänge är ett bra ishockeylag och var riktigt vassa, även om 0-3 inte speglar matchen riktigt rättvist. Det kändes som att våra hockeykrigare hade “samlat ihop” till något mål. Men det är ju de faktiska målen som räknas.

Imorgon är det dags för revansch.
Imorgon ska puckuslingen in.

Kom till Björknäshallen och heja fram vårt gäng till en seger. Det är nu vi behöver er som mest! Nedsläpp kl 15.00 imorgon, söndag. Då är det Lindlövens IF som gästar oss.

Huvudtränare Lars “Molla” Molin:

Dina tankar om matchen?
– I första perioden är de bättre än oss, utan att de skapar så värst många vassa lägen, men de vinner skotten och är bättre än oss i inledningen. I andra perioden arbetar vi oss in i matchen, men det är alldeles för många utvisningar. I tredje perioden fortsätter vi att verkligen gå för reducering. Arbetsinsatsen kan man inte klaga på, men det är ett bra lag vi möter och vi måste sätta våra chanser.

Imorgon möter vi Lindlöven, vad vet vi om dem?