1 poäng mot Tranås på bortais!

Från att ha varit spellediga i drygt tre veckor till att det nu istället är väldigt tätt mellan matcherna, så var det nu dags för andra matchen i Kvalserien – denna gång mot Tranås AIF på bortais.

Det var Tranås som öppnade målskyttet, i numerärt överläge, genom Kristoffer Backman, assisterad av Joakim Erdugan. Men Boden svarade upp snabbt genom att både kvittera och ta ledningen innan den första perioden var slut. 1-1 kom i numerärt överläge när Tommy Wargh, assisterad av Christian Nyman och Jesper Ylivainio, smackade dit pucken och sedan kom 2-1 när Christian Pettersson tog hand om en retur på bästa sätt, med bra förarbete och assistpoäng till Jesper Juntto och Sebastian Huczkowski.

I den andra perioden fick Tranås chansen att spela 5 mot 3 i två minuter, men lyckades inte överlista Bodenförsvaret. Om det inte var någon utespelare som täckte skott så var det Oskar Sehlstedt som stod för formidabelt målvaktsspel.

I den tredje perioden lyckades Tranås kvittera till 2-2 efter en tekningsvariant, även denna gång i spel i numerärt överläge och även denna gång med Kristoffer Backman sist på pucken, assisterad av Joakim Erdugan.

Boden tappade inte huvudena, utan det kändes snarare som att det var Boden som tog över efter kvitteringspucken och kämpade och slet för att återta ledningen. Boden ägde mest puck och skapade tryck mot bortakassen. Tranås drog på sig både en och två utvisningar inom loppet av 26 sekunder. Spelet i numerärt överläge resulterade inte i något mål, även om det var ytterst ytterst nära när Jesper Ylivainio träffade ribban.

I slutet av perioden är det istället Tranås som etablerar tryck i Bodens zon, men Bodens hockeykrigare, med en storspelande Oskar Sehlstedt som sista utpost, redde ut även det och det var alltså förlängningsspel att vänta i Stiga Arena.

Även förlängningsperioden slutade oavgjort och matchen fick avgöras på straffar. Tommy Wargh och Viktor Sandberg sätter resolut sina straffar, men det gör även tre av Tranås gubbar och det var således Tranås som drog det längsta strået denna afton.

Som sagt är det tätt mellan matcherna nu och nästa match väntar redan på måndag, då mot Almtuna IS på bortais, sedan är det dags för hemmamatch på torsdag 28/3, visst ses vi i Björknäshallen då?

Tranås AIF – Boden Hockey 3-2 (GWS)
(1-2, 0-0, 1-0, 0-0, 1-0)
Målskyttar Boden Hockey: Tommy Wargh, Christian Pettersson
Målskyttar Tranås AIF: Kristoffer Backman x2, Filip Petersson
Skott: 35-32 (10-10, 10-6, 10-13, 4-3, 1-0)
Utvisningar BHF: 9×2  KIK: 6×2
Domare: Alexander Österberg
Publik: 1203 personer