Piteå nollades i HIVE Arena Boden

Idag spelades den sista matchen i grundserien.
Piteå HC stod för motståndet.

Det var en högintensiv förstaperiod. Domare Hägg signalerade för en dubbelutvisning redan när 21 sekunder var spelade efter dispyt mellan bortalagets Albin Nylund och hemmalagets Henri Tamminen. Vårt nyförvärv Filip Bratt visade redan i första bytet upp bländande skridskoåkning.

Lagen bytte chanser med varandra i den första perioden. Vår första jättechans stod Joel Wahlgren för, men Westermark i bortakassen räddade. Kort därefter var det vår Carl Hjälm som fick stå för en lysande räddning. Matchen genom storspelade båda målvakterna vilket även kvällens matchsponsor Advise North premierade.

Kvällens matchsponsor Advise North utsåg bästa spelare i båda lagen – Piteås #31 John Westermark och Bodens #35 Carl hjälm.

Piteå fick matchens första powerplay. Vi stred emot och klarade av det. Innan den första perioden var slut fick vi se pucken dansa på Piteås mållinje samt att Max Wahlgren träffade stolpen, men den första perioden slutade mållös.

Vårt första spel i numerärt överläge kom i den andra perioden, men vi lyckades inte skapa någon farlig målchans. Piteå fick också spela 5 mot 4 kort därefter, som sedan blev 4 mot 4, men matchens första mål kom i spel 5 mot 5 och blev till när Linus Hedman serverades pucken fri i slottet och stod för ett kliniskt avslut i en kokande hemmahall.

Vi fick energi av målet och fortsatte skapa tryck i Piteås zon men bortalaget redde ut det och det stod fortsatt 1-0 på resultattavlan inför den tredje perioden.

Det var lite böljande spel i den tredje perioden, men fortsatt bra spel från båda målvakterna. I slutet av den tredje perioden provade Piteå ta ut målvakten för att spela 5 mot 5, då de hade en utvisning. Då satte Filip Bratt spiken i kistan och slutresultatet skrevs till 2-0.

– En jämn match rakt av. Utan ett bra målvaktsspel från båda sidor hade det lika gärna kunnat bli 4-4 eller 3-3. Båda lagen hade momentum i olika skeden i matchen. Piteå är väldigt vassa i powerplay men jag tycker att vi gör ett riktigt bra jobb i boxplay idag och håller rent där. Vårt powerplay kan bli bättre, sammanfattar Roger Forsberg efter matchen.