Piteå drog det längstra strået efter en rafflande upphämtning av Boden hockey

Så var det äntligen dags för seriepremiär i HockeyEttan Norra!
Piteå HC stod för motståndet i LF Arena, inför 849 åskådare.

I första perioden öppnade Boden bra
Boden skapade en farlig chans redan efter 2 minuter. Piteå vaknade dock till liv och kom in i matchen mer och mer, sakta men säkert kröp de sig närmare Bodens mål. Detta resulterade att Boden drog på sig en utvisning och efter 6:59 pricksköt Emil Wrenman in 1-0 för Piteå med ett distinkt slagskott upp i det vänstra krysset. Efter 1-0 målet böljade spelet fram och tillbaka. Det blev en hel del utvisningar de sista 10 minuterna. Boden fick chans i 5 mot 3 PP men lyckades inte utnyttja det. 1-0 slutade 1:a perioden.

I andra perioden kommer Boden ut vassare än Piteå
Efter ca 3 minuter drar Piteå på sig en utvisning, Boden utnyttjar den chansen på rätt sätt och efter 4:48 sköt Sebastian Huczkowski in kvitteringsmålet efter en retur från Anton Toolanen. Spelet jämnade ut sig och var fortsatt böljande fram och tillbaka med fortsatt många utvisningar åt båda lagen. Ca 9 minuter in i perioden tog Boden ledningen genom Sebastian Huczkowski, som i en 1 mot 1 situation drog iväg en handledare från slottet som träffade i det högra hörnet bakom Joel Vännström i mål. Huczkowski satte då sitt andra mål för kvällen. Efter Bodens ledningsmål drog Piteå upp tempot rätt ordentligt och det dröjde inte länge till Joakim Högberg efter 10:41 kvitterade med ett hårt handledskott inifrån slottet, upp i nättaket, bakom Oskar Sehlstedt i Bodenkassen. Efter två perioder var lagen lika och en spännande tredje period väntade.

I tredje perioden kom Piteå ut bäst och förde matchen
Efter 2:19 tog Piteå ledningen med 3-2 genom Måns Lång som alert petade in en retur efter att pucken, på något sätt studsat över plockhandsken på Oskar Sehlstedt och lagt sig bakom honom i målgården. Spelet fortsatte att vara jämt efter ledningsmålet utan så mycket chanser. Efter ca 9 minuter uttökade dock Piteå sin ledning till 4-2 efter ett 2 mot 1 läge genom Joakim Högberg som också fick sätta sitt andra mål för kvällen. När Piteå gjort sitt 4-2 mål hände det inte så mycket i matchen och det kändes lite som att luften gick ur Boden och att de hade en brant uppförsbacke framför sig för att få till en kvittering. Men 12:41 in i perioden skapade Boden ett fint uppspel genom Christian Nyman, Anton Toolanen och Jesper Ylivanio, som efter att ha lurat en Piteåspelare med en så kallad tådragare sköt pucken i mål.

Boden glödde de sista minuterna av matchen
Med en minut kvar av matchen lyckades Boden kvittera. Tommy Wargh skickade pucken i 6 mot 5 spel, från blålinjen som sakta men säkert gled över mållinjen bakom Vännström. Riktigt starkt av Boden att kvittera matchen!

4-4 var resultatet efter ordinarie tid och en spännande 3 mot 3 förlängning väntade i LF Arena. Piteå drog det längsta strået och punkterade matchen ca 2 minuter in i förlängningen genom Isak Ahrling som fick pucken i mitten av Bodens zon och sprättade dit segermålet till vänster om Sehlstedt.

Överlag var matchen väldigt jämn och vem som helst hade kunnat vinna matchen.
Boden såg lovande ut och stod för en stark insats och visade att de vill vara med och strida om topplacering i tabellen!

Tack alla som kom och stöttade Boden Hockey i matchen, speciellt supporterklubben Redstorm som hade fixat buss till Piteå och verkligen visade Piteå vart skåpet ska stå inne i hallen.

Nu laddar vi för hemmapremiär på onsdag kl 19.00 när Kalix gästar Björknäshallen!

Skribent: Kristian Nilsson
Arkivfoto: Mats Engfors/Fotographic