Petter-effekten </br> i kvadrat

Petter-effekten
i kvadrat

Petter-effekten var verkligen någonting man kunde prata om efter Bodens 6-1-seger mot Lejon ikväll. Petter Sundqvist var tillbaka på isen och inledde målskyttet, medan Petter Lasu-Nilsson var tillbaka i båset och manade på grabbarna.

Redan efter 28 sekunder fick Boden matchens första power play när Lejons Jim Pesiö blev utvisad för en hakning. Väl där behövde Boden inte mer än sju sekunder på sig för att ta ledningen när Petter Sundqvist var sist på pucken. Det målet var starten på en fartfylld första period där Boden ökade på till 2-0 när Viktor Sandberg satte dit ett skott framför mål vid avvaktande bortautvising.

Efter 6.05 kom 3-0 då Johan Ceder prickade in ett skott bakom en skymd målvakt och gästerna tvingades till en timeout. Men det tog bara drygt ytterligare två minuter innan Johan Ceder ökade på till 4-0 med ett nästintill identiskt mål som 3-0-målet där målvakten återigen var skymd.

Lejon passade efter 4-0 på att byta målvakt och in med William Wikström i målet. Det visade sig bli ett bra drag då han stängde igen målet för resten av perioden, även om Boden hade en puck inne efter 17.28, men det dömdes bort pga hög klubba.

I den andra perioden hade Lejon chansen att reducera efter en och en halv minut när en bodensare ramlade med pucken i mittzon och gav gästerna chansen i ett två mot noll-läge, men man brände det läget. Annars var det spel mot ett mål i den andra perioden och det var Lejons, men Boden hade ändå svårt att få in pucken i mål.

Nära var det två gånger om när man fick ett power play efter 6.54, men William Wikström i Lejons mål fortsatte storspela. Till slut fick han dock kapitulera och det var när Lejon var en man mer på isen där Boden vände spelet och Wikström i målet tappade in Alfons Nordbergs skott.
Noterbart var att Boden vann skotten med hela 20-1 i den andra perioden.

Även i tredje var det spel mot mestadels Lejons mål, men ändå var det Lejon som reducerade till 5-1 när Björn Gabrielsson tog sig igenom och lyfte in pucken i mål. Målet var dock Lejons enda skott på mål i perioden och Boden svarade några minuter senare med att göra 6-1 när Christian Nyman åkte runt i offensiv zon vid en avvaktande utvisning och gjorde ett snarlikt mål som Johan Ceders båda mål.

Sammanfattningsvis var det en gedigen insats från hemmalaget som verkligen fick fart på målskyttet, och det hårda jobbet som man lade ner idag gav utdelning, särskilt i den första perioden.

Nu väntar en veckas träning innan man tar emot Teg hemma i Björknäshallen på onsdag.

Roland Askebrand från dagens matchsponsor Riksbyggen, delade ut pris till bästa spelare i varje lag – Bodens Tommy Wargh och SK Lejons William Wikström.

Boden Hockey-SK Lejon 6-1 (4-0, 1-0, 1-1)
Målskyttar Boden Hockey: Petter Sundqvist, Viktor Sandberg, Johan Ceder (2), Alfons Nordberg, Christian Nyman
Målskytt SK Lejon: Björn Gabrielsson

Skott: 46-6 (13-4, 20-1, 13-1)
Utvisningar BHF: 7×2 KHC: 6×2
Domare: Mikael Hedberg
Publik: 623 personer

Skribent: Jens Lindmark