Nyförvärvet Mattias Fahlesson: “Att valet blev just Boden var det inget snack om”
Mattias Fahlesson, senast i Björklövens J-20 är nu klar för spel med Boden.

Bjässen Fahlesson mäter 193 cm och väger in på 91 kg muskler. Mattias hann i fjol med förutom 30 poäng på 23 matcher med Björklövens J-20 även 4 poäng på 11 matcher med Vännäs, där Björklövens förre assisterande tränare Jesper Jäger nu mer huserar. Mattias kommer högt rekommenderad av så väl Jäger som Joakim Fagervall, Lövens succétränare från det gångna året. Mattias beskrivs som en stor, stark och mogen spelare trots sin unga ålder.

– Mattias är ödmjuk, ambitiös och träningsvillig. Som spelare är han smart och rörlig trots sin storlek. Han vill utvecklas och har stor potential, Boden blir ett perfekt nästa steg, säger Urban Åström, sportgruppen Boden Hockey.

Här nedan kan du läsa en intervju med Mattias.

Hur skulle du beskriva dig själv som person? Vem är Mattias Fahlesson?
Jag skulle säga att jag är tävlingsinriktad och ödmjuk kille som har lätt till skratt. På fritiden gillar jag att spendera mycket tid med mina vänner sen är jag väl lite av en sportnörd som förutom hockey har ett stort intresse för bland annat basket och fotboll.

Hur skulle du beskriva dig själv som hockeyspelare?
På hockeyplanen är jag en tvåvägscenter som gillar att använda min storlek för att skapa lägen för mig själv och mina medspelare. Jag har väl ett hyfsat skott som jag kanske borde använda mig av lite oftare.

Du har hittills spelat i Björklövens juniorverksamhet, samt fått prova på spel i Allsvenskan och förra säsongen även spelat 11 matcher med Vännäs. Vilket är ditt bästa hockeyminne hittills?
Mitt bästa hockeyminne måste nog vara när jag fick chansen att spela träningsmatch med A-laget mot Skellefteå AIK inför fullsatta läktare och under matchen fick jag chansen att teka mot Oscar Möller som man har sett upp till som liten.

Här ovan kan du se en videohälsning från Mattias. 

Nu är det dags för din första seniorsäsong. Hur kommer det sig att valet föll på Boden Hockey?
Att valet blev just Boden var det inget snack om när min agent hörde av sig och sa att de var intresserade. Jag mötte Boden förra året när jag var utlånad till Vännäs och har ett starkt minne av hur jobbigt det var att möta Boden samt att det är en förening med höga ambitioner som verkligen satsar. Det är ett lag som jag vill vara en del av.

Vad vet du om Boden som stad?
Inte så mycket faktiskt men ha fått höra att det är en ganska liten stad men med stort intresse för sport. Jag ser fram emot att flytta till Boden och lära känna staden bättre.

Är det något speciellt du ser fram emot lite extra med nästa säsong?
Det är mycket jag ser fram emot med nästa säsong. Först att få komma till ett nytt lag, lära känna killarna i laget, sen att få spela alla hemmamatcher inför Bodenpubliken samt hjälpa laget att vinna matcher och se hur långt vi kan nå.

Tack Mattias och återigen välkommen till Boden Hockey!
Tack så mycket!

Boden Hockey
Ett lag – En stad – En dröm

STÖD OSSSwish: 123 357 58 42
BG: 5707-3744
KANSLIETIdrottsgatan 6, 96164 Boden
0921- 13336
ÖPPETTIDER:
Onsdagar 9-15

Bodens Hockeyförening © 2018. Hemsida av Eriksson/Nord Agency Hosting av Communique