Nobbe: “Det blir som vi tänker”


Foto: Mats Engfors/Fotographic
Skribent: DEnnis Eliasson

Äntligen börjar allvaret!

Nu på söndag startar äntligen årets upplaga av AllEttan med en bortamatch mot Teg. Här nedan följer en snabb summering av vår serie.

I den Norra AllEttan hittar vi som bekant följande lag från den norra grundserien i fallande tabellplacering;
Boden
Östersund
Piteå
Teg
Kalix
Och de övriga lag som fyller upp från den Östra samt Västra grundserien är; (placering)
Hudiksvall, Östra (4)
Borlänge, Västra(4)
Forshaga, Östra (5)
Enköping, Östra (2)
Hanviken, Östra (5)

Hudiksvall och Borlänge är för oss i Boden relativt bekanta då vi mötte dessa så sent som i fjol, där blev det tyvärr 2 förluster mot ett tungt Borlänge medans vi tog 4 av 6 poäng mot Hudiksvall. Enköping mötte vi senast säsongen 18/19 i AllEttan och då gick vi segrande ur striden båda gångerna dock först efter straffar i hemmamatchen.

De övriga två lagen, Forshaga och Hanviken, har vi inte hunnit med att möta, så det blir extra kul att få se två för oss nya lag gästa anrika Björknäshallen. Och för er med koll så spelar det en “liten” gammal publikfavorit i Hanviken, nämligen Robin Askebrand, som var med oss och gjorde resan från Division 2 till Hockeyettan. 4 säsonger blev det för Robin i Bodentröjan.

Vi lät vår head coach dela med sig av sina tankar inför det som komma skall och hur laget har förberett sig.

Nobbe har ordet
“Det blir som vi tänker”

“Det blir som vi tänker” är ett sätt att titta på coachning. Att utbyta bilder och att vi får en gemensam bild stärker riktningen. Att skapa ett gemensamt “script” utifrån delaktighet från spelarna är superkul och skapar en mening till det vi gör. Då blir deras individuella kompetens med i “scriptet”. Sen att få dela med sig skapar mer öppenhet och därigenom mer energi.

Vi förbereder oss för nästa steg i försvarsspelet genom att utsätta oss för ett offensivt spel på träningen. Det har gjort att vi blivit tvungna att lösa defensiva problem på träningen. Det har skapat givande diskussioner och det vi gör blir begripligt.

Vi tycker att vi har gjort mycket som är bra och det ska vi fortsätt göra, det skapar ett kollektivt självförtroende och då tänker jag på spelet med puck, forecheckingen, spela oss ur egen zon, få stopp på motståndarnas anfallsspel, är några sådana framgångsfaktorer.

Truppen består av fler spelare än tidigare vilket gör att vi kan vara rustade hela vägen. Vi har några skador på spelare som väntas tillbaka. Förutom långtidsskadade Sebastian Hansson, Alfons Nordberg och Tommy Wargh.

Det blir spännande att möta nya lag nu i AllEttan där scoutingen på dessa lag kommer att fortgå. Vi gör alltid så att vi visar gruppen övergripande hur motståndaren spelar så det skapas en bild av motståndaren samt att man mentalt börjar förbereda sig på vad som skall komma. Sen lägger vi vikten vid vårt eget spel som vi kan påverka, men om det behövs anpassar vi några detaljer för vissa motståndare.

Givetvis är det en prövad tid där vi bland annat ekonomiskt möter svårigheter men det har motståndarna också och vi är oerhört tacksamma för allt hjälp vi får.

Så fortsätt stötta oss som ni gör och väl mött i ishallen när det öppnas upp igen så vi kan få spela för publik. Det är därför vi håller på. Äntligen får vi börja spela matcher!

Robert Nordberg

Boden Hockey
Ett lag – En stad – En dröm

STÖD OSSSwish: 123 357 58 42
BG: 5525-6168
KANSLIETIdrottsgatan 6, 96164 Boden
0921- 13336
ÖPPETTIDER:
vardagar 12-16

Bodens Hockeyförening © 2018. Hemsida av Eriksson/Nord Agency Hosting av Communique