Det blev ingen klang och jubelföreställning för Boden

Det blev ingen klang och jubelföreställning för Bodens del i mötet mot Piteå, trots ett tappert försök till upphämtning. Förlusten skrevs till 3–5 (1–3, 0–2, 2–0).

Boden Hockey såg väldigt taggade ut när matchen drog igång. Laget rivstartade verkligen och tog ledningen på ett vackert skott av Pontus Johansson. Då hade det bara gått 2,45 av matchen och det såg väldigt positivt ut för hemmalaget.

Men efter 6-7 minuter hände någonting. Laget tappade sin energi och när Piteå Hockey fick möjligheten i powerplay och även sätter kvitteringen går luften ur Boden.

När sedan ledningspucken för Piteås del sitter bakom Haas efter dryga femton minuters spel så var det ridå.

– Där kom spiken för vår del. Energin försvann fullständigt, säger Joakim Fagervall efter matchen.

När så även Fredrik Granberg kunde retsamt lägga in trean med tio ynka sekunder kvar av perioden var uppförsbacken enorm för Boden Hockey.

I den andra perioden var det bara ett lag på isen. Piteå Hockey var betydligt mycket bättre än Boden och detta syntes tydligt ute på isen. Gästerna kunde göra både fyran och femman innan perioden var till ända.

Även om Boden Hockey vände ett 1–4 underläge i den första matchen så kändes det tungt att konstatera att Boden behövde göra fyra mål bara för att komma till ett likaläge.

Men Pontus Johansson ville verkligen försöka i och med att han dundrade in sitt och Bodens andra mål för kvällen efter bara 36 sekunder.

Boden lyfte verkligen upp spelet och hips vips så hade Bodenspelarna hur mycket energi som helst. Det small ordentligt i sargerna och laget vaskade fram den ena fina läget efter det andra.

När sedan Viktor Sandberg hängde dit 3–5 med nio minuter kvar av matchen tändes hoppet lite för hemmaspelarna. Laget trummade verkligen på för ytterligare en reducering, men närmare än så kom aldrig Boden Hockey i denna match.

Nu står det 1–2 i matcher till Piteå och morgondagens match blir med kniven mot strupen för Boden Hockeys del.

– Det blir en femte och avgörande match i Piteå. Det finns inget annat, säger Joakim Fagervall efter matchen.

I denna match måste nämnas att Piteå var det bättre laget och de vann helt rättvist. Men bland hemmaspelarna måste Pontus Johansson och Christian Nyman nämnas. De gjorde en riktigt bra insats och med Johansson som tvåmålsskytt understryker detta bara detta faktum.

Nu håller vi bara alla tummar vi kan för att publiken även ska komma och stötta laget i den otroligt viktiga matchen i morgon.