Mariestad vann första matchen

Arkivfoto: Mats Engfors/Fotographic

På tisdagskvällen spelades den första matchen i Kvartsfinalspelet

Vi fick tidigt i matchen chansen att spela powerplay men lyckades inte riktigt förvalta det. Mariestad fick också möjlighet att spela 5 mot 4, men där var det vi som visade upp kyla och lugnt kontrollerade det. Det första målet kom istället i spel 5 mot 5 tiden 07.27. Det var Mariestad som gjorde 1-0 efter en, med Bodenögon sett, olycklig sargstuds.

Vi gav dock direkt svar på tal när vi endast 1 minut och 2 sekunder senare kvitterade när Fredrik Lindgren gjorde sitt första mål i Bodentröjan. Pontus Johansson sköt, Lindgren fanns på helt rätt ställe och bombade in returen. Det var en jämn förstaperiod där Mariestad kom ut med mest energi, men vi å andra sidan skapade någon fler målchans än hemmalaget Mariestad.

Mariestad chockstartade den andra perioden genom att göra 2-1 tiden 2.36. Det var sedan oerhört nära att Fredrik Lindgren blev tvåmålsskytt när drygt 4 minuter av den andra perioden var spelad, men Mariestadmålvakten tog hand om pucken.

Om inledningen av matchen fick tillskrivas Mariestad så fick den andra perioden definitivt tillskrivas vårt Boden. I spel 4 mot 4 var det nära kvittering både en och två gånger. Vi fortsatte att skapa oreda i Mariestads försvarszon även i spel 5 mot 5 och det hade inte varit orättvist om vi i det läget hade hängt dit 2-2-pucken. Istället var Mariestad oerhört effektiva när de kom i spelvändningar och gjorde 3-1 inför den tredje perioden.

Vi kom ut till den tredje perioden med samma frenesi som vi avslutade den andra perioden och skapade farligheter direkt, men Mariestad roffade åt sig pucken och i en spelvändning gjorde de 4-1 efter ett lurigt avslut av Oliwer Fjellström. Strax där efter gjorde de även 5-1, även detta i en spelvändning, vilket blev slutresultatet.

Mariestad fredade sitt mål bra och var effektivare än oss. De satte sina lägen när matchen stod lite och vägde. Vi spottar i nävarna, kavlar upp ärmarna och laddar för revansch på fredag i vår hemmaborg. Än är absolut ingenting avgjort. Vi har färskt i minnet att vi vände matchserien i Åttondelsfinalen och vet att vi kan göra det igen!

Mariestad BoIS HC – Boden Hockey 5-1
(1-1, 2-0, 2-0)
1-0 07:27 Erik Olsson (Lucas Jidenius, Joonas Alanne)
1-1 08:29 Fredrik Lindgren (Pontus Johansson, Mikael Lidhammar)
2-1 22:36 Lukas Söderlund (Gustav Persson, Simon Ericsson)
3-1 37:09 Joonas Alanne (Lucas Jidenius, Erik Olsson)
4-1 42:14 Oliwer Fjellström (Philip Elgestål, Adam Willig)
5-1 43:47 Luvas Jidenius (Erik Olsson, Gustaf Malmkvist)