Dag 2 i DM blev ett riktigt målkalas

Kort och gott kan dagens DM-spel för vårt Boden Hockey sammanfattas genom att säga att vi gjorde 18 mål på fyra perioder och släppte bara in ett.

Men här kommer givetvis också en längre sammanfattning.

Först mötte vi Brooklyn Tigers

Dagen började med en tidig match kl 09.00 mot Divison 2-laget Brooklyn Tigers. En match som vi bara skulle vinna.

Vi fick starta matchen med ett 0-2 underläge då Brooklyn spelar i en division lägre (alltså fick handikapp med 2 mål per division). Men våra grabbar visade verkligen ingen underskattning då de verkligen spelade sitt spel fullt ut matchen igenom. Brooklyn hade inte så mycket att säga till om. Isen var nästan blank på vår planhalva!

Sebastian Huczkowski fixade årets första hattrick, med 3 mål i rad under samma period. Christian Nyman och Johan Ceder gjorde två mål vardera. Felix Dahlroth, Anton Toolanen, Kevin Loppatto och Viktor Sandberg hittade också nätmaskorna.

En väldigt, väldigt bra laginsats som start på dagen och man kunde bara se fram emot nästa match som skulle spelas på eftermiddagen.

DM 2019
Boden Hockey – Brooklyn Tigers HF 11-2

(7-2, 4-0)
Målskyttar Boden: Johan Ceder x2, Christian Nyman x2, Felix Dahlroth, Sebastian Huczkowski x3, Anton Toolanen, Kevin Loppatto, Viktor Sandberg
Målskyttar Brooklyn: Inga spelmål (2 mål i handikapp)
Skott: 45-10
Utvisningar Boden: 2×2  Brooklyn: 3×2
Domare: Marcus Rosenberg
Publik: 100 personer

I den andra matchen för dagen väntade ett betydligt svårare motstånd, Kiruna AIF

Vi öppnade matchen riktigt starkt och tog ledningen redan efter 46 sekunder, efter ett snyggt samspel mellan Johan Ceder och Kevin Loppatto, som nu hade hittat nätet tredje matchen i rad. Efter det tidiga ledningsmålet fortsatte vi att kontrollera spelet och efter 5.37 utökade Viktor Sandberg ledningen, fint framspelad av Max Pålholm.

Spelet blev sedan lite avvaktande och Kiruna AIF kom in i matchen lite mer, men vårt starka försvar kändes riktigt stabilt, och efter 12.51 var det dags för 3-0 när Christian Pettersson styrde in pucken på skott från Tommy Wargh.

Endast två minuter senare utökade vi ledningen ytterligare, till 4-0, i numerärt överläge. Denna gång var det Marcus Sandström som gjorde målet efter ett krosspass från Kevin Loppatto. Ställningen förblev detsamma och vi gick in i paus med imponerande 4-0.

I den andra perioden fick Kiruna öppna med två numerära överlägen tätt inpå varandra och man reducerade också till 4-1 efter ca 5 minuter. Matchbilden såg dock ut som i den första perioden. Vi hade bra kontroll och mycket puckinnehav.

Efter ca 10 minuter fick vi också chansen i numerärt överläge, och det tog inte länge innan Anton Toolanen stänkte dit 5-1, fint framspelad av Johan Ceder. Anton Toolanen satte även 6-1-pucken i nät, denna gång fint framspelad av Viktor Sandberg i spel 4 mot 3.

Det tog inte slut där. Sebastian Huczkowski blev serverad pucken i slottet av Christian Nyman och satte 7-1 mellan benen på Kirunas målvakt. Matchen fortsatte i samma anda och i stort sett resten av perioden fick vi spela i numerärt överläge, men när slutsignalen ljöd kunde resultatet skrivas till 7-1 till vårt Boden Hockey.

Oerhört imponerande resultat efter dagens matcher. Vi leder därmed serien, men ännu finns det mycket att spela om! Imorgon tar vi oss an Kiruna IF kl 12.30 och sedan Kalix HC kl 17.45.