Målkalas och publikfest när vi gick vidare till Semifinalen!

Segerring till stående ovationer

Vi hade mest fart under skridskorna redan i inledningen men Wings fick matchens första möjlighet att spela 5 mot 4 och tog tillvara på den och satte 0-1.

Det var sedan nära att vi gav svar på tal direkt när Felix Dahlroth sköt och Robin Höglund stod för en lurig styrning. Det följdes upp av en hel kavalkad med heta målchanser i Wings försvarszoon och till slut satt kvitteringspucken. Det var Dahlroth som sköt även denna gång och med bra trafik framför kassen var det Christian Nyman som rakade in pucken i nät.

Vår första möjlighet att spela med en man mer kom i slutet av den första perioden. Då krävdes det bara 2 sekunder för Pontus Johansson att direktskjuta in 2-1.

1 minut senare fick den vilt hejande hemmapubliken se en läcker aktion av Elias Edström som gick “coast to coast” och la sedan över pucken till Sebastian Hansson i ett jätteläge men som tyvärr fick lite sneträff på pucken. 3-1 kom istället ca en minut senare när Marcus Sandström rundade kassen och passade Sebastian Huczkowski framför mål som resolut stänkte dit pucken.

I exakta slutet av den första perioden uppstod det känslor när en Wingsspelare crosscheckade Anton Tano framför mål. 2 minuter till honom men även 5 minuter + Game för vår Henri Tamminen och den andra perioden började således i spel 4 mot 4 för att sedan bli 5 mot 4-spel för Wings. I den spelformen reducerade de till 3-2.

Det följde sedan några nervkittlande minutrar då vi drabbades av ytterligare en utvisning, denna gång en tripping modell oturlig, och Wings fick spela 5 mot 3. Vi krigade och slet och klarade av både 3 mot 5 och 4 mot 5. Just när vi blivit fulltaligt visade vi upp ett skolboksexempel i uppspel där pucken gick som på ett snöre och slutligen landade hos Husse som stänkte dit hans andra mål för matchen och vårt 4:e.

Sedan blev den andra perioden lite böljande där Wings visade upp att de har offensiva kvalitéer men det var ändå vi som var det mest spelförande laget.

I slutet av den andra perioden presenterades resultatet i kvällens insamling till stöd för Ukraina. 20.340 kr samlade vi tillsammans ihop efter att vår Kanonsponsor HIVE hade dubblat kvällens kioskintäkter.

Bo Elmgren, Röda Korset:
“Ni är fantastiska människor!”

Den tredje perioden drog igång och Nygren i bortakassen höll gång på gång kvar Wings i matchen när han stod för några riktigt snygga räddningar. Men så i powerplay stänkte vi dit 5-2. Play Off-kungen Viktor “Ville” Sandberg gjorde sin 6:e poäng på 2 matcher när han gjorde mål på Linus Hedmans läckra passning.

Vi fick se ytterligare ett elegant powerplaymål när Elias Edström kyligt passade över centrallinjen till Anton Tano som direktsköt in 6-2.

Wings gav inte upp utan svarade istället med att snabbt reducera till såväl 6-3 och 6-4 och det var åter nerv i matchen. Redstorm skanderade “Hela hallen ställ er upp” och de 1243 personerna hejade frenetiskt fram 7-4 målet som satt i tom kasse tiden 19.24 i den tredje perioden.

Kvällens matchsponsor Western Farm utsåg bästa spelare i båda lagen – Bodens #26 Sebastian Huczkowski och Wings #9 Christian Blomqvist