Målkalas i PART Arena

Idag gick seriepremiären av stapeln när vi gästade Kalix HC

Det var en svängig inledning där det även tidigt blev 4 mot 4-spel. Pontus Johansson fixade ett friläge men fick inte till den sista touchen i avslutet. 0-1 kom istället signerat tvillingarna Wahlgren i ett 2 mot 1-läge. Max slog ett klockrent pass förbi försvararen och Joel direktsköt resolut in pucken i nät. Det blev sedan 4 mot 4-spel ytterligare en gång i den första perioden och i den spelformen kvitterade Kalix.

Vi fick lira matchens första powerplay och då behövdes det bara 19 sekunder för Andreas Nilsson att utöka vår ledning till 1-2 efter en retur som han tog hand om på bästa sätt. Vi gjorde även 1-3 i den första perioden när Elias Edström på sin backplats höll i pucken, medan Fredrik Granberg åkte mot mål och blev serverad ett perfekt pass av backkollegan som Granberg rakade in.

Vi skapade tryck även tidigt i den andra perioden. Långt till byte för Kalix och vi prövade dem hårt vilket till slut gav utdelning. Robin Liljekvist avlossade ett skott som letade sig hela vägen in bakom Hjalmarsson i hemmakassen. 1-4 efter ca 5 spelade minuter av den andra perioden och Kalix tog då Time Out. Men det dröjde bara 1 minut och 45 sekunder innan domare Bohm även fick signalera för 1-5. Det var skridsko- och passningsskickliga Elias Edström som var i farten igen, transporterade pucken över hela halva banan och levererade sedan pucken till Tamminen framför mål som rakade in den bakom en chanslös hemmamålvakt. Innan mittakten var slut hade vi även gått ifrån till 1-6 när Christian Nyman kämpat bäst framför kassen.

Vi fick se en del känslor från båda lagen vilket resulterade i utvisningar. Kalix fick spela powerplay i 5 minuter i slutet av den andra perioden samt början av den tredje. Någonting som vi redde ut bra med Carl Hjälm som trygg sista utpost.

Med 1-6 på resultattavlan blev den tredje perioden ingen rysare eller jättevälspelad period. Vi tog hand om de 3 poängen ganska komfortabelt, men Kalix snyggade till siffrorna till 2-6 just i slutet av matchen.

Nu spelas nästa match på onsdag när vi gästar Kiruna IF. Matchen visas på Dara’s (samma hus som Nordpoolen). Välkomna!

Hemmapremiären spelas sedan lördag 8/10 när vi möter Sundsvall för första gången den här säsongen.

Kalix HC – Boden Hockey, 2-6
(1-3, 0-3, 1-0)
0-1 04:17 Joel Wahlgren (Max Wahlgren)
1-1 12:05 Emil Lindblom
1-2 13:24 Andreas Nilsson (Viktor Sandberg, Felix Dahlroth) PP1
1-3 17:28 Fredrik Granberg (Elias Edström, Linus Hedman)
1-4 24:44 Robin Liljekvist (Christian Nyman, Fabian Nilsson)
1-5 26:31 Henri Tamminen (Elias Edström, Fredrik Granberg)