Målkalas i HIVE Arena Boden

Vi satte gasen i botten direkt och 1-0 kom också tidigt. Robin Höglund delade ut en offensiv tackling, vann tillbaka pucken och var också starkaste framför kasse. Nästa mål i matchen stod Vännäs för efter en konstig situation, där de upplevdes som att det var en målvaktsblockering med efterföljande gurgel framför mål och sedan signalerar domare Hägg för mål.

Vi spelade fartfyllt med många kreativa lösningar matchen genom. Vännäs målvakt Felikx Olsson stod för några lysande räddningar och höll verkligen nere siffrorna i den första perioden, men 2-1 blev till innan perioden var över. Christian Nyman bakom mål slog en delikat passning till kapten Johansson som direktsköt in pucken i nät.

Det blev en del utvisningar i den andra perioden. 3-1 blev till i powerplay för vår del när Christian Nyman sköt med bra skymning framför kassen, periodens enda mål.

I den tredje perioden blev det rejäl islossning. Inte mindre än 5 stycken Boden Hockey-mål. 4-1 à la tek och dunk. 5-1 à la kriga-framför-kassen, 6-1 var en riktig delikatess i ett uppspel, 7-1 kom i powerplay och slutligen 8-1 Nilsson till Nilsson.

– Det är ett bra fantasifullt spel, många som har kreativa lösningar i sista perioden. Då ser man att vi har en hel del skickliga spelare. Vi får mål från alla fyra kedjor. Kul att se att Ante är tillbaka och att vi har unga juniorer (Elliot Jonsson) som är med och spelar en hel del här ikväll, berömmer Roger Forsberg i intervjun efter matchen som du kan se här (klickbar länk).

I och med dagens poäng säkrade vi Allettanplatsen. Det återstår 3 matcher av grundserien där vi möter Kiruna AIF på onsdag på bortais, sedan gästar vi Örnsköldsvik och slutligen spelas den sista matchen på hemmais, mot Piteå HC, söndag 11/12.

Boden Hockey – Vännäs HC, 8-1
(2-1, 1-0, 5-0)
1-0 02:13 Robin Höglund (Fredrik Granberg)
1-1 09:03 Felix Hälldahl (Filip Nordin)
2-1 14:48 Pontus Johansson (Christian Nyman, Joel Wahlgren)
3-1 26:26 Christian Nyman (Felix Dahlroth, Pontus Johansson) PP1
4-1 45:33 Joel Wahlgren (Pontus Johansson, Christian Nyman) PP1
5-1 50:50 Robin Höglund (Fredrik Granberg)
6-1 51:57 Pontus Johansson (Fredrik Granberg, Joel Wahlgren)